Home Utile Pierderea unei persoane dragi – simptomele psihice ale durerii si manifestarile lor

Pierderea unei persoane dragi – simptomele psihice ale durerii si manifestarile lor

by GetLokal.ro

Decesul unei persoane dragi este un moment foarte trist in viata unei persoane, care poate avea un impact emotional extrem de negativ asupra familiei sau asupra anumitor membrii ai acesteia. In momentul in care o persoana importanta moare, se vor face resimtite inca din primele momente simptomele psihice ale durerii. Apelarea la servicii funerare este o alegere optima pentru a putea sa treci constient prin toate aceste sentimente si sa le poti face fata cu succes fara sa fie nevoie sa te concentrezi pe altceva.

Simptomele psihice ale durerii

  • Soc si necredinta. Imediat dupa o pierdere, poate fi greu sa accepti ce s-a intamplat. Este posibil sa va simtiti amortit, sa aveti probleme sa credeti ca pierderea s-a intamplat cu adevarat sau chiar sa negati adevarul. Daca un animal de companie sau o persoana draga a murit, de exemplu, multe persoane inca ii mai asteapta sa apara, chiar daca acest lucru nu este posibil.
  • Tristete. Tristetea profunda este probabil cel mai experimentat simptom al durerii. Este posibil sa aveti sentimente de vid, disperare, dor sau dorinta profunda. De asemenea, s-ar putea sa plangi mult sau sa te simti instabil din punct de vedere emotional.
  • Vinovatie. S-ar putea sa regreti sau sa te simti vinovat de lucrurile pe care le-ai facut sau nu le-ai spus sau nu le-ai facut. De asemenea, va puteti simti vinovati de anumite sentimente (de exemplu, va simtiti usurati cand o persoana a murit dupa o boala lunga si dificila). Puteti chiar sa va simtiti vinovati pentru ca nu ati facut mai mult pentru a  preveni pierderea, chiar daca nu ati fi avut oricum ce sa faceti.
  • Frica. O pierdere semnificativa poate declansa o serie de griji si temeri. Daca ti-ai pierdut partenerul, slujba sau casa, de exemplu, s-ar putea sa te simti anxios, neajutorat sau nesigur pe viitor. Este posibil sa aveti chiar atacuri de panica. Moartea unei persoane dragi poate declansa temeri cu privire la propria voastra mortalitate, la infruntarea vietii fara acea persoana sau la responsabilitatile cu care va confruntati acum singuri.
  • Furie. Chiar daca pierderea nu a fost din vina nimanui, s-ar putea sa te simti suparat si revoltat. Daca ai pierdut o persoana draga, s-ar putea sa fii suparat pe tine insuti, pe Dumnezeu, pe doctori sau chiar pe persoana care a murit pentru ca te-a abandonat. S-ar putea sa simti nevoia sa dai vina pe cineva pentru nedreptatea care ti s-a facut.

Cele mai citite articole

Toate aceste sentimente si manifestari ale durerii trebuie sa fie constientizate cat mai bine si de asemenea este foarte important sa faci totul pentru a trece peste ele. In acest sens, serviciile funerare vor degreva persoanele afectate de orice alta sarcina.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil