Home Calatorii Xpat Girls, platforma destinata femeilor din diaspora, realizata de un fotomodel international

Xpat Girls, platforma destinata femeilor din diaspora, realizata de un fotomodel international

by GetLokal.ro

Raluca Firanescu este un fost model international, cu o cariera de peste 10 ani, desfasurata in tari precum Turcia, Franta sau Statele Unite ale Americii. Stabilita in Israel, Raluca a infiintat o platforma online dedicata femeilor care locuiesc in afara tarii lor de origine. Xpat Girls – www.xpatgirls.com – este un site unde femeile pot afla pot gasi povesti de viata, stil de viata local, dar si experiente personale ale fetelor stablite in alte tari.

Iohanna Purdea: Cum ai ales sa faci modeling?

Raluca Firanescu: Am inceput carierea de modeling la o varsta frageda, la 14 ani, cand o colega de liceu m-a rugat sa ma duc la o preselectie pentru cursuri de modeling. In timpul preselectiei, cei de la agentie m-au placut si am hotarat sa fac cursurile. Dupa cateva luni a urmat primul contract cu agentia de modele One Models din Craiova. Insa atunci cand sunt intrebata cand mi-am inceput cariera, aleg sa spun ca la 18 ani, cand am inceput sa calatoresc in strainatate.

Iohanna Purdea: Te rugam sa ne spui cateva repere importante din cariera ta.

Raluca Firanescu: Cred ca unul dintre cele mai mai importante repere din cariera mea este intalnirea cu agentul meu din Los Angeles la varsta de 20 de ani. A urmat prima calatorie in SUA care mi-a deschis noi orizonturi. Dupa cateva luni petrecute acolo, cariera mea a luat amploare. Dupa toate campaniile si editorialele facute acolo, agentul meu din Tel Aviv a reusit sa imi incheie contracte cu agentii de modele din toata Europa. Mi-a luat foarte mult sa procesez tot ce mi se intampla.

Iohanna Purdea: Cariera ta te-a dus in mai multe tari din Europa, dar si in SUA. Care sunt provocarile unei meserii internationale?

Raluca Firanescu: Desi totul pare roz si lumea fashionului pare din afara foarte “glam”, de fapt tot ce se intampla acolo e mai degraba descris de expresia “afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul”. Munca de model este foarte “demanding”, iar o cariera internationala implica foarte multe sacrificii. Zboruri epuizante, probleme cu fusul orar, pozatul colectiei de vara in timpul iernii in conditii nefavorabile (de ex: sedinte foto in zapada doar in lenjerie intima), calatoritul singura, departe de familie, ratarea momentelor importante din viata celor apropiati sunt doar cateva dintre minusurile acestei meserii.

Iohanna Purdea: Te-ai stabilit in Israel. Care sunt acum proiectele tale?

Raluca Firanescu: Momentan, proiectul meu principal este platforma Xpat Girls, care imi ocupa cea mai mare parte a timpului. De asemenea colaborez cu agentia de publicitate a sotului meu, unde lucrez ca strategic planner. Mai mult decat atat, am inceput cursurile pentru un Executive MBA, un moment profesional important pentru mine.

You may also like

Leave a Comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!