Home Gatit si Retete Zacuscă de vinete – de ce nu trebuie sa iti lipseasca din camara?

Zacuscă de vinete – de ce nu trebuie sa iti lipseasca din camara?

by Dinu Alexandra

Nicio iarna nu e la fel fara borcanelele de zacusca din camara si niciun post nu trece mai repede fara ea. In principiu, zacusca se face foarte usor, insa partea neplacuta, migaloasa si in urma careia trebuie sa faci un pic de curatenie este coptul si curatatul vinetelor si al ardeilor (mai gustosi daca ii coci pe plita, mai usor daca ii coci in cuptor). Iar daca vrei sa fii sigura ca toata familia e multumita, trebuie sa faci, iti place sau nu, o cantitate satisfacatoare. Asadar, inarmeaza-te cu un pic de rabdare, deschide geamul larg si apuca-te de treaba!

Reteta de zacusca de vinete

Ai nevoie de:

3 kilograme de vinete 1 kg de ardei capia O jumatate de kilogram de gogosari 1 kg de ceapa 1 kg de suc de rosii Ulei – cat e nevoie Sare 3-4 foi de dafin Piper (poti folosi boabe, daca iti place, sau macinat)

Mod de preparare:

– Coace vinetele, curata-le si apoi lasa-le sa se scurga intr-o sita pentru cel putin o ora.

– Coace ardeii si gogosarii si apoi curata-i de seminte si coaja.

Cele mai citite articole

– Ceapa se curata si se taie marunt sau se da prin masina de tocat, pentru o consistenta mai fina.

– Taie marunt vinetele si ardeii copti sau da-i prin masina de tocat.

– Intr-un ceaun incinge uleiul si apoi adauga ceapa. Dupa ce s-a calit putin, adauga si vinetele, ardeiul, sucul de rosii, sarea, foile de dafin si piperul.

– Lasa sa fiarba cel putin o ora sau pana a scazut suficient si uleiul s-a ridicat deasupra.

– Preincalzeste cuptorul la temperatura medie (aproximativ 150 de grade).

– Pune zacusca fierbinte in borcane cu capac cu filet, apoi pune borcanele in cuptor si lasa-le pentru cel putin 30-40 de minute.

Merita tot efortul! Pofta buna!

Cele mai citite articole

You may also like