Home Utile 3 moduri prin care-ți monitorizezi activitatea fizică

3 moduri prin care-ți monitorizezi activitatea fizică

by GetLokal.ro

Tu ce faci ca să te menții în formă? Alergi, mergi pe bicicletă? Chiar și câteva mii de pași pe zi te vor ajuta să te menții în formă, mai ales, toamna sau iarna, când sporturile sunt mai greu de practicat în aer liber. 

Mersul pe jos are numeroase beneficii: întărirea sistemului imunitar, scăderea glicemiei, reducerea riscului de a dezvolta o boală cardiacă, arderea de calorii, îmbunătățirea stării de spirit, amplificarea gândirii creative și relaxarea și creșterea nivelului de colagen. Dacă vrei să te bucuri de toate acestea, trebuie să mergi, cel puțin 30 de minute, în fiecare zi, indiferent dacă îți faci un obicei dintr-o plimbare sau, pur și simplu, îți faci treburile obișnuite care te mențin activ. Dar, te-ai gândit și să îți monitorizezi numărul de pași, ca să vezi cât de eficient este tot efortul pe care îl faci? 

Ți-am pregătit o listă a celor mai utile modalități prin care să-ți monitorizezi activitatea fizică, numărul de pași și să trăiești o viață mai sănătoasă și, în final, mai fericită.

Folosește-te de telefonul mobil

Fiecare sistem de operare are magazinul său de aplicații de monitorizare a sănătății. Există sute, chiar mii de aplicații, toate încercând să te ajute să fii mai grijuliu cu corpul tău. Unele dintre ele te ajută să îți monitorizezi chiar bătăile inimii, dar, aproape toate telefoanele se bucură de avantajul de a-ți monitoriza pașii. Senzorii sunt destul de sensibili, de aceea, sunt și eficienți. 

Schimbă-ți viața cu un smartwatch

Cele mai citite articole

Smartwatch-urile au luat un avânt uriaș, în ultimii ani, pe piețele de pe toate continentele și nu este de mirare că s-a întâmplat acest lucru. Ele au devenit mult mai utile decât ceasurile clasice fiindcă îți monitorizează somnul, creează rapoarte de activitate, îți oferă sugestii, și, bineînțeles, îți numără pașii. 

Așa cum le spune și numele, aceste ceasuri sunt destul de inteligente încât să îți amintească dacă nu ți-ai făcut numărul de pași din obiectivul zilnic. Conectate în permanent la internet, te ajută să nu ratezi niciun eveniment important sau o notificare, inclusiv pe cele ce țin de sănătate. Comandă smartwatch de la Watchshop, ca să îți schimbi și tu viața în bine.

Fii sportiv cu o brățară fitness

Cu funcții similare smartwatch-urilor, brățările fitness sunt utile fiindcă te pot ajuta mai ales dacă practici sporturi extreme și nu vrei să riști să îți spargi ceasul. De asemenea, ele sunt potrivite pentru copii, deoarece au baterii durabile și le monitorizează și lor numărul de pași. 

O viață sănătoasă vine dintr-un cumul de factori-precum un stil de viață alert, o dietă echilibrată, activități relaxante, îmbinate cu unele care te provoacă fizic și intelectual. Dacă ai o viață sedentară, încearcă să te ridici o dată pe oră de la birou și să faci câțiva pași, să iei o gură de aer și să îți liniștești mintea.

De asemenea, alege scările în detrimentul liftului. Te vei simți nu doar mult mai sprinten, dar, vei mai adăuga câțiva pași în aplicația care ți-i monitorizează. Fiecare gest contează fiindcă, la final, toate se adună. Mult succes!

Cele mai citite articole

You may also like