Home Utile 6 idei pentru renovarea băii și bucătăriei

6 idei pentru renovarea băii și bucătăriei

by GetLokal.ro

Câți dintre voi sunteți pregătiți să începeți renovarea bucătăriei sau băii din locuință? Aceste două spații sunt principalele încăperi dintr-o casă sau dintr-un apartament care au nevoie de o atenție deosebită pentru a atinge standardele de estetică, funcționalitate și igienă dorite.

De ce? Pentru că, fără nici o altă discuție, baia și bucătăria sunt cele mai utilizate spații dintr-o locuință. Dacă nu știi de unde și cum să începi renovarea și amenajarea bucătăriei și băii tale, ți-am pregătit 6 idei pe care le poți pune în practică chiar din acest moment!

Renovarea bucătăriei

Utilizează modele de cabinete îndrăznețe

Deși s-ar putea să nu crezi acest lucru ca fiind important pentru estetica și funcționalitatea bucătăriei, cabinetele pot da tonul bucătăriei tale. Fie că sunt dulapuri inferioare, la baza podelei, fie dulapuri superioare, suspendate, alegerea modelului acestora și implicit a culorii, cabinetele vor completa stilul de design interior dorit.

Alege un model îndrăzneț care să reflecte personalitatea ta și nu te opri la cabinetele din lemn sau de culoare albă!

Adaugă o insulă de bucătărie

O insulă de bucătărie poate schimba cu totul atmosfera dintr-o bucătărie. Acest element decorativ și practic în același timp, poate deschide spațiul din încăpere. În acest sens, poți crea mai mult spațiu pentru scaune sau pentru așezarea mâncării atunci când prietenii și familia ta sunt în vizită.

Utilizează rafturi și spații de depozitare neobișnuite

Cele mai citite articole

Noile stiluri de design interior permit utilizarea unor elemente inedite pentru depozitarea obiectelor din bucătărie. Dacă ai la dispoziție un spațiu mare pentru bucătărie, atunci nu numai că poți instala cabinetele amintite anterior și o insulă de bucătărie, dar, de asemenea, poți utiliza rafturi suspendate pentru un acces mai ușor la obiectele necesare.

Acestea funcționează la fel de bine și pentru o bucătărie de dimensiuni mici deoarece spațiul de depozitare este limitat, mai ales că nu ai posibilitatea să montezi o insulă de bucătărie.

Renovarea băii

Montează chiuvete duble suspendate

Chiuvetele duble sunt o opțiune ideală și modernă pentru amenajarea unei băi contemporane deoarece pot oferi impresia de spațiu suplimentar în baie, crescând, în același timp, funcționalitatea spațiului. Poți folosi baterii de lavoar moderne pentru completarea aspectului și crearea spațiului de depozitare.

Acest concept îți permite să creezi spațiu personal pentru tine și persoana iubită, fără a provoca disconfort.

Pune accentul pe un perete

Acoperirea unui perete din baie de la podea până la tavan cu piatră sau țiglă decorativă a devenit o tendință larg răspândită, care este practică și are avantajul vizual de a atrage privirea încă de la intrarea în baie, creând sentimentul de spațiu și atmosfera întregii încăperi.

Adaugă un sistem de iluminare cu LED

Majoritatea designerilor de interior indică utilizarea sistemelor de iluminare cu LED în baie pentru cei care își doresc să adauge o notă plină de farmec sau de a accentua o anumită zonă din încăpere, cum ar fi oglinda sau peretele din piatră. Totodată, lumina ambientală poate adăuga tonuri relaxante și intime unui duș pe timp de noapte și poate înlocui lumina naturală în cazul în care nu dispui de geamuri la baie.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil