Home Viata sanatoasa Alternative din lemn pentru inlocuirea veselei din portelan

Alternative din lemn pentru inlocuirea veselei din portelan

by Dinu Alexandra

Omenirea foloseste platourile de lemn pentru mancare inca din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt platouri, mini-palete de lemn, linguri si boluri. Dorinta de frumusete si confort a fost inerenta omului inca din cele mai vechi timpuri, si, acest lucru se refera si la ustensile variate, obiecte de uz casnic care au fost gasite in locurile de resedinta ale stramosilor nostri. Multe dintre ele au fost pastrate in mansardele prafuite ale caselor vechi. 

Astazi poti gasi ladite de lemn oferite de experti precum RoseHome pentru depozitare si sunt foarte frumoase. De asemenea, platourile de lemn pot fi gasite in diferite dimensiuni si forme si sunt folosite atat in mediul casnic, cat si in restaurante, mai ales in cele cu specific vanatoresc.

Fiecare tip de vesela sau ustensila din lemn are propriul model natural, textura si structura proprie. Mancarea prezentata pe platouri de lemn arata minunat. Folosind laditele de lemn de la RoseHome, chiar si acasa, poti depozita feluri de mancare grozave, decorate fabulos sau fructe si legume pastrate frumos pe rafturile din camara, iar un astfel de aranjament va fi cu adevarat regal.

 

Servirea profesionala in restaurante pe platouri de lemn

Lemnul nu emite substante nocive in alimente. Dimpotriva, mancarea depozitata astfel este saturata de o aroma lemnoasa placuta, hranita de spiritul naturii. Lemnul umple alimentele cu multe oligoelemente, in special iodul, care are un efect benefic asupra sanatatii umane.

Bucatele amplasate pe platouri de lemn isi pastreaza surprinzator toate gusturile, aroma si proprietatile nutritive ale felului de mancare. Chiar si produsele perisabile sunt bine pastrate pe ele. Alimentele depozitate in ladite din lemn raman mai mult timp, nu numai proaspete, ci isi si pastreaza bine elementele nutritive. 

Mini-paletele de lemn sustin bine oalele fierbinti, precum si canile sau cestile cu ceai sau cafea fierbinte. Toate acestea, creeaza un aspect estetic deosebit pe masa de acasa sau pe mesele din restaurante.  Aspectul unor astfel de elemente, este foarte important pentru clientii restaurantelor. 

Cel care vine la un restaurant, nu vine doar pentru a-si  satisface foamea, ci doreste sa se bucure de o perioada de calm, de o atmosfera primitoare, confortabila, de o conversatie placuta, de mancare delicioasa. Ustensilele din lemn sunt foarte durabile, ceea ce prezinta o valoare nu numai in mediul casnic, ci si in multe restaurante sau hoteluri.

Taierea naturala in aspen, este un model natural unic al platourilor de lemn. Modelele de platouri de lemn sau tipurile de ladite de lemn oferite de RoseHome arata excelent chiar si in cel mai de elita restaurant sau hotel scump, ca sa nu mai vorbim de baruri si cafenele. 

Cele mai citite articole

Platouri de lemn si ladite de lemn durabile de la RoseHome

Atat platourile de lemn, cat si tipurile de ladite de lemn gasite la RoseHome sunt puternice si durabile. Pe suprafata lor nu exista defectiuni care sa le strice aspectul estetic si permit utilizarea ulterioara a acestora. De asemenea, este extrem de dificil sa se rupa astfel de vase sau produse din lemn. Platourile si laditele din lemn au o forma foarte organica. 

Acest lucru le face usor de stivuit si de economisit spatiul in bucataria restaurantului sau in bucataria proprie de acasa. Platourile de lemn sunt potrivite pentru utilizare continua, pentru servirea fripturilor in special, dar si altor feluri de mancare specifice. 

De asemenea, pot fi spalate in siguranta fara sa se deterioreze, si unele dintre ele, permit spalarea in  masinile de spalat vase profesionale. Acest lucru este posibil, datorita dezvoltarii tehnologiei de  acoperiri speciale, pe baza de lianti naturali. Materialul din care sunt fabricate este placut la atingere si ofera mancarurilor un plus de estetica deosebit. 

Aceasta acoperire previne absorbtia umiditatii si patrunderii mirosurilor in lemn si, in consecinta, incalcarea aspectului si deformarii vaselor.

Cele mai citite articole

You may also like