Home Utile Cum alegi mancarea pentru caini?

Cum alegi mancarea pentru caini?

by Dinu Alexandra

Intr-o lume ideala fiecare mancare pentru caini ar fi perfecta pentru cainele tau, insa in realitate trebuie sa fii informat in legatura cu cele mai bune variante pe care le poti avea pentru animalul de companie pe care il iubesti. Iti doresti cu siguranta sa alegi cele mai bune variante, asadar poti sa urmaresti in continuare informatii care sa te ajute sa iei deciziile potrivite.

Ce face o mancare pentru caini sa fie buna?

Cei mai multi stapani de caini ii hranesc de obicei cu bobite uscate sau cu mancare umeda care se gaseste in forma conservelor. Desi pentru oameni aceste variante nu par a fi cele mai atragatoare, pentru caini reprezinta o posibilitate de a ramane sanatosi pentru ca ele contin toate ingredientele necesare pentru sanatatea lor si tot aportul caloric necesar pentru o masa. Toate marcile de mancare pentru animale sunt trecute prin teste realizate special si sunt sub atenta supraveghere a specialistilor care se ocupa cu acest aspect. Sunt regulamente clare care nu se pot evita.

Ce se afla mai exact in aceste mancaruri pentru caini? Spre deosebire de pisici, care mananca in special carne, cainii pot sa manance si legume, cereale si fructe. Partea care nu este carne nu este un simplu aspect de umplere a spatiului, ci sunt surse importante de fibre, de vitamine si minerale.

O buna mancare pentru caini va contine automat carne, legume, cereale si fructe. Variantele superioare de mancare pentru caini contin tot aceste ingrediente, insa in varianta lor de cea mai buna calitate, potrivite pentru sistemul digestiv al cainelui.

 

Nutritia unui caine

Nevoile de nutritie ale unor caini sunt diferite in functie de varsta lui si de marimea sa. De asemenea si rasa conteaza in momentul in care se calculeaza nevoia sa tipica. Desi cele mai multe marci de mancare pentru caini folosesc un minim de ingrediente care sa ajute orice tip de caine, totusi nevoile cainilor sunt diferite. Cainii folosesc o gama larga de nutrienti de-a lungul vietii lor. De exemplu daca este mic, are nevoie de una numit raport de ingrediente, fata de momentul in care s-a maturizat sau a crescut.

 

Dezinformari si mituri despre mancarea pentru caini

Sunt multe dezinformari pe internet in ceea ce priveste mancarea pentru caini. Trebuie sa verificati informatiile primite astfel incat sa fiti siguri de mancarea buna pentru fiecare tip de caine in parte. Este important daca sunt date sfaturi de catre specialisti in domeniu precum veterinarii sau cercetatorii specializati in mancare pentru caini.

Un mit des intalnit este acela conform caruia cainii trebuie sa aiba o dieta fara cereale precum ovazul, orzul sau altele asemenea. Desi exista catei care au intoleranta sau alergie la aceste ingrediente, cei mai multi se bucura de acest aport de fibre si vitamine pe care le au prin intermediul cerealelor din mancare.

 

Cum citesti etichetele mancarii pentru caini?

Desi pare simplu de citit, oamenii nu o fac intotdeauna sau nu stiu ce anume sa caute atunci cand intra intr-un magazin specializat pentru animale. Etichetele pot sa arate imediat o mancare buna in opozitie cu una care nu respecta toate cerintele pentru cainele tau. Desi scrisul este mic si uneori indescifrabil, exista cateva informatii obligatorii in orice eticheta:

  • Numele produsului
  • Greutatea neta
  • Numele si adresa producatorului
  • Analize
  • Liste de ingrediente
  • Animalul care poate sa le consume: exemplu caine sau pisica
  • Elemente de nutritie importante
  • Cum se administreaza, cum anume hranesti, cu ce cantitate, etc.

 

Numele produsului

Acesta este unul dintre lucrurile foarte importante despre mancarea pentru caini pe care nu multa lume il stie. Numele produsului are o semnificatie in functie de formularea de pe eticheta. Astfel incat o denumire precum „vita” inseamna ca in produsul final trebuie sa fie cel putin 70% cantitate de vita in interior.

Alta varianta este aceea in care exista doar 10% procent de carne de vita in produs, iar pe eticheta scrie „beef entree” sau „beef platter”. Cand pe eticheta scrie „cu vita” inseamna ca producatorul este obligat sa puna doar 3% continut de carne de vita in produsul final, iar cea mai putina cantitate de carne de acest tip se gaseste in produsele care sunt notate cu „x cu aroma de vita”. Aici producatorii pun intotdeauna foarte putina cantitate, care sa fei sub 3% din produs, scopul fiind sa lase doar un miros specific, care sa atraga cainele.

 

Ingredientele din mancarea pentru caini

Trebuie citita cu atentie eticheta, mai ales pentru cainii care au nevoi speciale de nutritie. De multe ori producatorii nu scriu exact continutul in amanunt. Altii insa scriu provenienta unui anumit tip de ingredient si in ce forma a fost introdus. De exemplu putem sa ne referim la porumb care poate sa fie simplu, fiert sau sa vina sub forma de fulgi.

Alt aliment care poate sa fie usor de pacalit pentru public, este carnea, care este principalul ingredient din mancarea pentru caini. Aceasta cantareste mai mult atunci cand este plina de apa, iar producatorii pot sa scrie pe eticheta cantitatea cu apa, spre deosebire de cea fara acest aport.

 

Mancare pentru caini intr-o buna balanta nutritionala

Exista cercetari in domeniu care vorbesc despre aceasta balanta corecta in cazul cainilor. Ei trebuie sa isi ia aport de proteine si grasime, de apa si de fibre din legume si alte ingrediente. Nu toti cainii mananca la fel si trebuie informatii specifice pentru fiecare in parte.

You may also like

Leave a Comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!