Home Utile Care sunt cele mai căutate piese la dezmembrări auto

Care sunt cele mai căutate piese la dezmembrări auto

by Dinu Alexandra

Foarte mulți dintre posesorii de autoturisme apelează la centrele de dezmembrări auto atunci când au nevoie să își achiziționeze diverse piese pentru reparația mașinii. Prețurile mici, posibilitatea de a negocia, găsirea pieselor originale și ușurința de a căuta totul într-un singur loc îi fac pe mulți dintre șoferi să considere parcurile second hand prima opțiune pentru cumpărarea componentelor necesare. În lumea auto sunt mii de repere diferite, însă întotdeauna există anumite elemente care se vor vinde primele, dată fiind importanța pe care le-o arată proprietarii de autovehicule. Află din acest articol care sunt cele mai căutate piese auto în parcurile de dezmembrări.

Bara din față

Principalul element pe care cei mai mulți dintre conducătorii auto îl caută, indiferent că vorbim de dezmembrări auto în Cluj sau altă zonă a țării, este bara din față. Acest lucru se datorează faptului că șoferii nu păstrează o distanță suficientă de cel din față și sunt implicați în accidente ușoare, frânează prea târziu și distrug bara de protecție. De altfel, aceasta este ușor de zgâriat sau de îndoit cât vine vorba de parcări, așa că a devenit cea mai căutată piesă de la dezmembrări.

Faruri

O componentă importantă a mașinii, farurile prezintă interes din două motive majore: sunt mătuite și nu mai luminează cum trebuie sau mașina a fost lovită. La fel ca în cazul barei din față, și farurile sunt la mare căutare, pentru că accidentele ușoare frontale sunt cele mai des întâlnite. Și cum, spre deosebire de o componentă de caroserie, farurile nu pot fi îndreptate, ci doar înlocuite, celor care caută să monteze pe mașină doar piese originale nu le rămâne decât să le caute prin astfel de parcuri auto.

Bandouri

Obiecte de conveniență și totodată de stil, bandourile sunt căutate de cei care au avut neplăcuta experiență de a-și zgâria părțile laterale ale mașinii. Acestea sunt realizate din plastic, nu se vopsesc în culoarea autoturismului și sunt primele care absorb impactul ușor.

Parbriz

Destul de scump, dacă vorbim de unul nou, și ușor de stricat, în special din cauza infrastructurii slabe din țara noastră, parbrizul se caută și el la dezmembrări. De asemenea, pe șosele întâlnim o mulțime de mașini de mare tonaj care circulă adesea transportând nisip, pietriș sau alte materiale și care ajung, din nefericire, pe parbrizele șoferilor care circulă în spatele acestora.

Geamurile laterale

Ar putea fi încadrate chiat în top 5, când vine vorba de componente căutate la dezmembrări auto. Și asta deoarece majoritatea celor care au nevoie să înlocuiască aceste piese găsesc foarte ușor, în varianta second hand, geamuri laterale cu curbura și forma pe care o caută.

Radiatorul

Spre deosebire de alte elemente, radiatorul se află pe lista celor mai dorite piese auto, deoarece se poate strica foarte repede. Din cauza șocurilor, capacele din plastic se desprind de elemenții din aluminiu. Astfel, apar scurgerile de antigel și așa îți dai seama că trebuie să înlocuiești radiatorul.

Discuri de frână

În ceea ce privește partea metalică, discurile de frână sunt cele mai căutate piese. Acest lucru este cauzat de infrastructură, dar și de condusul agresiv sau de șofatul în zone cu serpentine fără a folosi frâna de motor, care duce rapid la ovalizarea discurilor de frână.

Injectoare

Din cauza carburantului mai puțin calitativ și a vitezelor mici de deplasare, injectoarele se înfundă, iar mașina nu mai funcționează corespunzător. Autoturismul ajunge să consume mai mult și aprinde la bord un martor care te anunță că ai o problemă cu injectoarele. Indiferent că vorbim de motoare pe benzină dotate cu turbo sau pe motorină, situația este aceeași, de aceea injectoarele sunt elemente foarte căutate, atât în varianta second hand, cât și cea nouă.

Amortizoare

La fel ca multe alte piese auto, amortizoarele cad pradă gropilor și șoselelor de slabă calitate sau a drumurilor neasfaltate. Borduri, șine de tramvai, denivelări, gropi sau multe altele, toate fac sistemul de articulații și suspensie să sufere, amortizoarele necesitând înlocuire destul de frecvent. Șocurile puternice conduc la defectarea semeringurilor din amortizor, iar asta înseamnă că uleiul începe să se scurgă din ele și nu mai sunt eficiente.

Parcurile de dezmembrări auto reprezintă cea mai bună variantă pentru șoferii care au nevoie de produse originale și ieftine pentru mașinile lor. Lista elementelor căutate de către cei care dețin autovehicule este mult mai lungă, mai ales că în astfel de centre se pot găsi toate tipurile de componente, de la produse pentru caroserie și piese de motor până la elemente de interior sau consumabile.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil