Home Fashion Cum să alegi corect forma ochelarilor de soare?

Cum să alegi corect forma ochelarilor de soare?

by Dinu Alexandra

Să alegi o pereche de ochelari de soare în funcție de forma feței este cea mai bună soluție pentru a avea accesoriul care ți se potrivește și care completează look-ul cu succes. Ochelarii de soare de o calitate bună protejează ochii de razele UV și pot fi purtați tot anul.

Totuși, ca majoritatea accesoriilor aesthetice  care au legătură cu aspectul fizic, este  recomandabil   să alegi o pereche de ochelari care îți vor accentua trăsăturile naturale.  Poți utiliza ochelarii de soare mai ales atunci când preferi să rămâi neobservată sau să nu folosești make up, însă oricum vrei să ai un look fabulos. 

Primul pas  în alegerea ochelarilor este identificarea formei feței. Fiecărui tip de formă a feței i se potrivește un stil de ramă și anumite lentile. De asemenea sunt și câteva tipuri de ochelari pe care trebuie să-i evitați. Ochelarii de soare mereu au contribuit la un look cool și glamorous, iar dacă țineți cont de sfaturile de mai jos veți obține un detaliu indispensabil la majoritatea ținutelor.

Pentru a stabili care este forma feței tale ai nevoie de două markere de diferite culori. Fă-ți o fotografie relaxată și alta în care zâmbești, ulterior luați un marker și desenați pe conturul feței în ambele fotografii. Conturul obținut reprezintă forma feței.

Fețele rotunde au trăsături care includ obrajii mai plini, bărbia și fruntea plină. Încercați ochelari care au o formă asimetrică dacă vă simțiți mai curajoase. Ochelarii de soare dreptunghiulari, în formă de ochi de pisică și pătrați vor funcționa bine pentru fețele rotunde. Stați departe de rame mici, rotunde,  ovale, nuanțe supradimensionate și orice ar face fața rotundă să pară mai rotundă.

Fețelor în formă de inimă le este caracteristică  o frunte mai largă, pomeți înalți, înclinați și bărbia ascuțită. Ochelarii de soare unghiulari sunt perfecți pentru fețele în formă de inimă. Încercați rame în formă de ochi de pisică sau chiar ochelari de soare fără margini pentru un aspect deosebit.

Fețele triunghiulare au de obicei fruntea îngustă, iar maxilarul este mai larg și unghiular. Ochelarii de soare supradimensionați, asemenea celor de aviator și în formă de ochi de pisică pot arăta fantastic pe această structură a feței. Evitați ramele mai mici.

Cele mai citite articole

Fețele pătrate sunt echilibrate, cu fruntea și bărbia mai late. Ramele  rotunde, ovale, ochi de pisică și stil retro vor arăta excelent pentru fețele pătrate. Evitați formele unghiulare, precum cele pătrate sau triunghiulare.

Fețele oblong sunt rotunjite și proporționale, dar mai lungi. În mod obișnuit, fețele oblong au pomeți înalți. Ramele mai rotunde și mai mari tind să scurteze fața, motiv pentru care arată bine pentru fețele dreptunghiulare, cât și pe cele alungite. Evitați să purtați rame super mici, deoarece acestea vă vor face fața să pară mai lungă.

Fețele ovale sunt rotunjite și proporționale, asemănătoare cu fețele alungite, dar cu bărbia mai unghiulară. Persoanele cu față ovale ar trebui să ia în considerare evitarea ochelarilor de soare supradimensionați, de tip aviator și să prefere ochelari de soare rotunzi, pătrați și dreptunghi.

Cele mai citite articole

You may also like