Home Utile Beneficii care insotesc plata datoriilor la timp

Beneficii care insotesc plata datoriilor la timp

by GetLokal.ro

Prin achitarea datoriilor la timp se evita repercursiunile derivate din intarzierea ratelor sau din refuzul de plata al creditului. Foarte important este ca prin evitarea problemelor generate de neplata se pot obtine avantaje semnificative. Cele mai importante, le includ pe urmatoarele:

Prin plata datoriilor la timp, istoricul financiar va fi neafectat

Istoricul de creditare poate fi obtinut de la Biroul de Credit, institutie de drept privat care detine si administreaza o baza de date cu informatii care privesc activitatea de creditare pe care o desfasoara bancile. La aceasta baza de date au acces urmatoarele tipuri de institutii: de credit, financiar nebancare, de asigurari si cele de recuperare creante, in conditiile in care au incheiat un Contract cu Biroul de Credit.

Intre alte aspecte care fundamenteaza prelucrarea datelor personale in Biroul de Credit, se numara si urmatoarele:

 • creditarea responsabila;
 • evaluarea bonitatii prin respectarea unui cadru legal;
 • minimizarea riscului de credit;
 • prevenirea desfasurarii activitatilor ilegale, prin utilizarea sistemului financiar-bancar.

In cadrul Biroului de Credit sunt prelucrate urmatoarele tipuri de date:

 • de identificare ale persoanei vizate;
 • cu referire la angajator;
 • cu referire la creditele solicitate/acordate;
 • care au ca obiectiv evenimentele din timpul perioadei de creditare – refinantari, cesiunea contractului, cesiunea creantei, darea in plata;
 • in legatura cu relatiile cu alte conturi: precum cele care fac referire la calitatea de codebitor sau garant a persoanei in cauza;
 • cu privire la procedura de insolventa in care se pot afla persoanele in cauza.

Cele mai citite articole

Cei care au datorii si le platesc la timp, nu vor ajunge in Biroul de Credit, iar istoricul bun de plata ii va ajuta sa poata sa faca un nou imprumut atunci cand au nevoie.

Evitarea executarii silite

Un alt avantaj al celor care au o conduita conforma de plata consta in evitarea executarii silite. Potrivit legislatiei in vigoare, aceasta procedura poate sa inceapa doar daca exista un titlu executoriu. Initierea este conditionata de refuzul platii datoriei sau de imposibilitatea de plata. In astfel de cazuri, executorii judecatoresti intervin cu scopul recuperarii banilor datorati pentru un credit sau sume de bani datorate pentru facturi restante de bunuri sau servicii.

Plata datoriilor online sau fizic, la sediul institutiilor creditoare sau al celor care se ocupa de recuperarea creantelor, are ca rezultat evitarea acestei proceduri prin care se pot executa urmatoarele tipuri de bunuri:

 • bunuri mobile: pot fi autovehicule, bijuterii valoroase, obiecte de arta etc, in fond, orice bun care poate fi mutat dintr-un loc in altul si care apartine persoanei executate;
 • bunuri imobile: pot fi constructii sau terenuri;
 • veniturile (cum ar fi cele salariale) si alte titluri.

KRUK Romania SRL incurajeaza plata datoriilor la timp, oferindu-le clientilor sai toate parghiile necesare care sa ii ajute real sa reuseasca sa ajunga la ziua fara datorii. Prin semnarea unui Angajament de plata prin care clientul cu datorii isi stabileste singur ratele si prin faptul ca acestea pot fi achitate simplu si rapid pe platforma e-kruk.ro, clientii companiei isi vor putea stinge datoriile mai repede decat si-ar fi imaginat.

Cele mai citite articole

You may also like