Home Viata sanatoasa Bicicleta pentru recuperare medicala, de un real folos in viata de zi cu zi

Bicicleta pentru recuperare medicala, de un real folos in viata de zi cu zi

by GetLokal.ro

Indiferent daca vrei sa iti imbunatatesti starea de sănătate, sau pur si simplu sa te simti bine, bicicleta ar putea fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat vreodat. Nu ești convins? Sunt motive clare pentru a face acest lucru, motive specificate de catre toti specialistii lumii, indiferent de ceea ce doriti!

Pentru inceput insa trebuie specificat ca nu toata lumea poate merge pe bicicleta „normala” (din pacate), deoarece nu tuturor le permite sanatatea, ori conditia fizica sa faca acest lucru. Prin urmare, una dintre solutii o reprezinta bicicleta  recuperare. O asemenea bicicleta este destinată persoanelor care nu pot folosi echipamente conventionale pentru exercitii si au o mobilitate limitata. Este perfectă pentru a exersa acasa.

O mai buna coordonare

Bicicleta de recuperare ajuta la stimularea si imbunatatirea circulatiei membrelor inferioare si a membrelor superioare si la o mai buna coordonare a acestora. Folosind aceasta bicicleta va veti creste forta in picioare si in brate si va veti tonifia muschii picioarelor si ai bratelor. Această bicicleta este portabilă si este usor de transportat.

Care sunt si alte beneficii pentru sanatate daca mergeti pe bicicleta chiar si numai…la domiciliu? In primul rand veți dormi mai adânc, ca si cum ati fi facut o plimbare care a presupus si multa miscare. Cercetatorii de la Scoala de Medicin a Universitatii Stanford au cerut bolnavilor de insomnie sedentară sa mearga pe bicicleta pentru recuperare timp de 20-30 de minute în fiecare zi. Rezultatul? Timpul necesar pentru ca insomniacii sa adoarma a fost redus la jumatate, iar timpul de somn a crescut cu aproape o ora.

Cele mai citite articole

Accelerarea procesului de vindecare

Miscarea este esentiala, dupa cum explica si profesorul Jim Horne de la Centrul de cercetare a somnului de la Universitatea Loughborough. Acest lucru va ajuta să recuperati multe in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra si sa reduceti hormonul de stres. Aducand in viata dumneavoastra nu numai revigorare musculara, ci si un somn regenerativ profund. In al doilea rand, veti parea mai tineri!

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford au descoperit ca mersul cu bicicleta (fie ea cea normala, de strada, fie ea cea de recuperare, la domiciliu) in mod regulat poate reduce semnele îmbătrânirii. Dr. Christopher Rowland Payne explică: „Exercitiile fizice creează un mediu ideal in corp pentru a optimiza productia de colagen, contribuind la reducerea aspectului ridurilor si la accelerarea procesului de vindecare”.

In plus, exercitiul sistematic la o bicicleta de recuperare accelereaza respiratia si ritmul cardiac, ceea ce ajuta la stimularea contractiei muschilor. Si inca ceva: Aveti nevoie ca materia voastra cenusie sa scanteie? Pedalati! Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit ca o imbunatatire cu cinci la suta a coerentei cardio-respiratorii obtinuta prin pedalare a dus la o imbunatatire de cu pana la 15 la suta in testele mentale. Acest lucru se datoreaza faptului ca pedalarea pe bicicleta ajuta la construirea de noi celule ale creierului in hipocamp – regiunea responsabila de memorie, care se deterioreaza de la varsta de 30 de ani.

Deci, pedalarea pe bicicleta de recuperare e buna pentru tine? Da! Este calea de a-l tine pe doctor departe de tine…

Cele mai citite articole

You may also like