Home Ne place Case din viitor: tendințe la modă în organizarea spațiului locativ

Case din viitor: tendințe la modă în organizarea spațiului locativ

by GetLokal.ro

Observăm că tendințele 2018 în amenajări interioare sunt foarte variate, ceea ce ne îndeamnă ca în acest an să ne alintăm cu o gamă largă de texturi și combinații cromatice. De asemenea, creativitatea are un rol principal, astfel ca spațiul să poată fi organizat în mod armonios și totodată să poarte o amprentă de unicitate. Ar fi aici și posibilitatea de a re-planifica locuința, poți apela la un specialist, fie să încerci singur să-ți faci o structură a încăperii, mai ales dacă o ai bine cu cele mai noi programe de proiectare, cum ar fi BIM 360, Autodesk Revit ș.a.

Mai jos vom trece în revistă recomandările specialiştilor în amenajări interioare ținând cont de tendințele în vogă:

Elementele naturale au avut mereu impact şi au rămas în tendinţele de amenajări interioare. Acestea au trecut testul timpului şi le regăsim la fel de căutate şi în 2018. O nouă modă în materie de tendinţe de amenajări interioare pentru 2018 o constituie pereţii de apă. Aceştia reinventează tot decorul în timp ce redau splendoarea naturii în locuinţă.

Pe de altă parte, imprimeurile grafice şi geometrice vor fi de mare efect în 2018, iar dintre acestea, cercurile de dimensiuni medii şi mari sunt preferatele designerilor de interioare. Acestea se bucură deja de o mare căutare, iar specialiștii afirmă chiar că vor reuşi să înlocuiască triunghiurile care ne-au obsedat o perioadă îndelungată. Pardoseala poate purta şi ea un imprimeu cu cercuri, astfel că încăperea va căpăta un aer sofisticat.

O altă tendință care atrage atenţia în 2018 este stilul urban cu inserţii jungle. Materialele naturale așa ca pielea şi lemnul conferă căldură interiorului, în timp ce elementele metalice sau cele din beton sunt specifice stilului urban. Influenţele jungle le regăsim în notele de sălbăticie oferite spaţiului prin alternarea de culori precum verde, turcoaz, nuanţe de violet sau albastru.

Fără vopsea în 2018! Conform experților, anul acesta se poartă pereții cu aspect cât mai natural, dar, ca și în fashion, este vorba despre o neglijență studiată. Altfel spus, nu lăsăm pereții chiar nefinisați, ci folosim cărămida aparentă, care poate avea un aspect rustic sau unul industrial, sau piatra decorativă.

Anul curent insistă pe culori puternice, cum sunt violetul, verdele, galbenul, portocaliul, nuanțele de roșu, dar și combinațiile alb-negru și verde-albastru. Nu ies din modă nici nuanțele de bronz și cupru, pe care le putem alege pentru mici finisaje sau accesorii.

Mobilierul trebuie să fie metalic și cât mai simplu. Ideea vine tot din țările nord-europene, dar dacă nu ne place metalul, putem apela la piese de mobilier improvizate, originale, din lemn sau alte materiale, care contribuie și la o mai bună organizare a spațiului din locuință. Persistă în continuare stilul geamurilor din lemn natural, cu mânere vintage, metalice sau din lemn. Ușile se vor asorta cu podeaua și pot fi clasice sau încrustate ușor, în linii verticale.

O tendință foarte simpatică pentru acest an, o reprezintă decorarea pereților cu hărți de mari dimensiuni, fie ele vechi sau moderne. Ca-n vremurile bune. Tocmai nimerit pentru a inspira dorințele de călătorie și pentru generarea noilor idei de vacanță.

Concomitent, e bine de știut că 2018 rămâne anul accesoriilor din piele. Poți opta pentru canapea sau fotolii din piele, sau poți alege acest material pentru ramele tablourilor sau pentru a realiza diferite obiecte handmade.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like