Home Utile Ce meserii se vor cauta in 2023

Ce meserii se vor cauta in 2023

by GetLokal.ro
agentie de recrutare

Lumea este într-o permanență schimbare și la fel și domenille cele mai bine plătite și carierele de succes. Ultimii ani ne-au învățat adaptarea din mers și pregătirea în permanență pentru lucrurile noi care apar.

Dacă vrei să îți asiguri un viitor de succes, ar fi bine să știi care sunt meseriile care vor fi din ce în ce mai căutate în 2023 și în viitor.

Ca agentie de recrutare care este mereu în contact cu tendințele momentului, iată care sunt joburile viitorului:

Specialist în prelucrarea datelor

Acest post presupune colectarea și analizarea seturilor mari de date structurate și nestructurate. Specialiștii folosesc tehnici avansate pentru a face predicții și își pot automatizeza proprii algoritmi de învățare automată sau să dezvolte procedee de modelare predictivă.

Pentru a fi cât mai concis pe o eventuală scrisoare de recomandare, a nu se confunda cu analist de date care este un job cu cerințe inferioare, unde se folosesc date structurate și instrumente deja puse la punct pentru analiza statistică a datelor.

Cele mai citite articole

Rolul de analist de date necesită o diplomă de licență în domenii cum sunt matematica, statistica, informatica sau finanțele. Specialiștii în prelucrarea datelor au de obicei un masterat sau doctorat în știința datelor, tehnologia informației, matematica sau statistică.

Specialist în marketing digital

Marketingul clasic are rolul lui bine stabilit în lume, însa marketingul digital și-a luat un mare avânt, fiind mai avantajos și eficient.

Specialiștii în marketing digital pot vedea exact de unde vin clienții, comportamentul online al acestora și ce tehnici sunt cele mai bune pentru rata de conversie. Având acces la cifre, date și informații exacte, devine mai ușor să își demonstreze abilitățile iar pentru lideri să știe ce strategii sunt mai eficiente, pentru a le replica. Acest job necesită cunoștințe de social media, strategie de conținut, SEO și altele.

Inginer Blockchain

Blockchain este cunoscută ca fiind coloana vertebrală a criptomonedelor digitale și a cunoscut un salt uriaș în ultimele decenii, preluând treptat piața. Inginerii blockchain sunt mințile experte din spatele evoluției rețelelor, structurilor de date și algoritmilor companiilor. Acești profesioniști lucrează la executarea și crearea algoritmilor digitali pentru soluții de afaceri. Pentru a deveni expert în acest domeniu este necesară o diplomă în tehnologia informației, informatică sau domenii conexe. Dincolo de acestea majoritatea angajatorilor pun accent pe limbajul de programare. Este un domeniu în curs de dezvoltare, având un potențial de creștere extraordinar, cererea de resurse fiind mai mare decât oferta, așa că merită atenția.

Singurul lucru predictibil referitor la viitor este ca e incert. Însă dacă vrei să fii pregătit pentru orice ar urma, poți lucra la dezvoltarea unor abilități noi, ce te vor recomanda pentru meseriile amintite mai sus. Nu este prea târziu niciodată pentru a învăța ceva nou, mai ales dacă te simți atras sau ești pasionat de aceste domenii.

Cele mai citite articole

You may also like