Home Utile La ce trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand

by GetLokal.ro

Caror aspecte trebuie sa li se acorde atentie atunci cand se apeleaza la servicii auto second hand? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Pentru foarte multi romani, achizitionarea unei masini la mana intai nici macar nu incape in socoteala, ca urmare a preturilor extrem de ridicate cu care acestea au ajuns sa se intalneasca. Prin urmare, in situatia de fata, oamenii au fost nevoiti sa se reprofileze, deoarece automobilele nu reprezinta un aspect optional al perioadei contemporane, ele fiind cat se poate de necesare in viata de zi cu zi. 

Asadar, in topul alternativelor au ajuns sa se situeze serviciile auto second hand, popularitatea lor ajungand sa creasca considerabil de la an la an ca urmare a beneficiilor considerabile pe care le pot aduce.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de vanzari auto second hand, este important ca fiecare client sa fie atent la anumite aspecte cat se poate de importante pentru a se evita posibilitatea aparitiei de potentiale probleme pe termen lung. In situatia de fata, dorind sa informeze cat mai multi oameni cu privire la detaliile de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza o masina la mana a doua, in articolul de fata au fost aduse in discutie toate datele ce trebuie luate la cunostinta pentru ca procesul sa decurga cat mai bine cu putinta, fara surprize negative.

Servicii auto second hand: de ce factori trebuie sa se tina cont pe parcursul procesului?

Dupa cum a fost specificat anterior, inainte de semnarea actelor pentru noua masina achizitionata, este important sa se acorde o atentie deosebita asupra unor factori cat se poate de importanti, in functie de acestia putand sa apara anumite situatii neprevazute pe viitor:

1. Kilometrajul masinii

Cele mai citite articole

Cel mai important criteriu atunci cand vine vorba de achizitionarea unei masini la mana a doua este dat de kilometrajul pe care aceasta il poseda. In functie de factorul respectiv, clientul va putea determina daca masina respectiva va avea nevoie de reparatii serioase in viitorul apropiat. Prin urmare, se recomanda achizitionarea de masini care nu au depasit un kilometraj de cel mult 150.000-200.000 de km, nivelul de uzura al acestora situandu-se, in continuare, in parametrii optimi.

2. Caroseria masinii

Un rol cat se poate de important il joaca si caroseria masinii dorite, clientul trebuind sa fie atent si sa urmeasca daca respectivul autoturism a fost revopsit de curand, deoarece dealerul ar putea dori ca astfel sa ascunda semne de rugina sau potentiale urme ale unui accident. Prin urmare, pentru cei care nu vor sa cheltuie sume importante de bani pentru repararea masinii respective, se recomanda atentia deosebita la detaliile mentionate.

In concluzie, acestia sunt factorii importanti carora trebuie sa li se acorde mare atentie atunci cand vine vorba de cumpararea unei masini la mana a doua.

Cum testezi o masina second-hand inainte de cumparare?

 

Inainte de a cumpara o masina la mana a doua, este recomandat sa faceti o diagnoza auto si o verificare intr-un service autorizat RAR. Asa veti afla daca si ce erori sunt prezente in calculatorul masinii prin intermediul unei diagnoze OBD (On-Board-Diagnostics). O verificare minutioasa la motor, interior-exterior poate scoate la iveala defecte bine ascunse, unele foarte dificil sau costisitor de reparat.

Cele mai citite articole

You may also like