Home Viata sanatoasa Cum să te recuperezi după intervenția chirurgicală? Iată 5 sfaturi bune pentru sănătate!

Cum să te recuperezi după intervenția chirurgicală? Iată 5 sfaturi bune pentru sănătate!

by GetLokal.ro

Vine o vreme în viața fiecăruia când este nevoie de suport moral și, de ce nu, de sprijin fizic sau financiar.

Dacă vrei să-ți menții sănătatea este bine să ai un regim de viață echilibrat, să te odihnești suficient, să fii vesel, să faci mișcare cât poți de mult. Iată cum poți crește exponențial calitatea vieții și cum cei din jurul tău se vor bucura de prezența ta!

Intervenția chirurgicală este reușită, acum recuperează-te!

A trecut perioada emoțiilor legate de operație și urmează altă etapă: recuperarea. Te întrebi cum să îți recapeți echilibrul interior? Răspunsul este simplu: cu răbdare și cu multă voință. Se spune că „dai voință, iei putere”. Prin urmare, dacă ești alături de familie și aceștia îți acordă și sprijinul necesar, te poți revanșa față de ei cu mici îndeletniciri casnice, până când îți reiei ritmul normal de viață.

 

  • Te hidratezi suficient după intervenția chirurgicală?

 

Este bine știut faptul că se utilizează medicamente pe perioada spitalizării și organismul poate suferi din cauza toxicității unora dintre ele, chiar și a anestezicelor. De aceea, specialiștii recomandă a se consuma minim doi litri de lichide pe zi în vederea eliminării toxinelor din organism. Fie consumi un pahar cu apă la fiecare jumătate de oră, fie ții cont și de fructele sau supele pe care le consumi, pentru a respecta condiția hidratării suficiente.

 

  • Faci mișcare cel puțin o oră pe zi?

 

Dacă vremea este prielnică și dacă ai și un membru al familiei prin preajmă, este indicat să te miști în aer liber, pentru o bună oxigenare a creierului. Se recomandă mișcarea în aer liber zilnic, cel puțin câte o jumătate de oră. În acest mod te poți întâlni cu persoane cunoscute, ai ocazia să socializezi, să te bucuri, să faci și mici cumpărături.

 

  • Te odihnești suficient?

 

Cele mai citite articole

Specialiștii recomandă un somn de 7- 8 ore zilnic pentru a fi odihnit suficient. Deoarece sistemul imunitar este sensibil după intervenția chirurgicală, este bine să te menajezi cât poți de mult până la restabilirea sănătății optime. În cazul în care ai de ales între deplasarea la spital pentru control sau verificarea sondei urinare la domiciliu poți alege să râmâi acasă și MediSafe îți oferă serviciile medicale cele mai avantajoase de care ai nevoie acum, 24 de ore din 24.

 

  • Te hrănești corect?

 

Deși părerile sunt împărțite: unii oameni spun să te hrănești cât mai natural, alții recomandă orice aliment care îți place, depinde foarte mult de recomandările medicilor și de răspunsul organismului tău. Astfel, îți cunoști corpul din ce în ce mai bine. Este important să consumi trei mese pe zi și două gustări, dacă se poate la ore fixe. 

 

  • Cum te  odihnești în mod activ?

 

Pe perioada zilei, în special după masă, este bine să faci mișcare în aer liber. Dacă ieși cu un membru al familiei, poți face și mici cumpărături pentru casă.

Dacă îți place să citești, poți alege cărți care să-ți inducă o stare de spirit cât mai bună. De asemenea, dacă te uiți la televizor, alege emisiuni de divertisment sau muzica favorită pentru a ieși din starea neplăcută.

Cu cât te implici mai mult în treburile gospodărești, cu atât îți crește stima de sine și echilibrul interior se restabilește din ce în ce mai repede.

Prin urmare, intervenția chirurgicală este doar o etapă din viață și, mai mult decât atât, poți evolua spiritual cu această ocazie. Depinde doar de tine și de voința ta!

Sursa foto: unsplash.com.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil