Home Servicii Cum alegi cel mai bun service auto din sectorul 1 pentru mașina ta

Cum alegi cel mai bun service auto din sectorul 1 pentru mașina ta

by Dinu Alexandra

Mai devreme sau mai târziu, vehiculul tău trebuie ca să meargă la un atelier de specialitate pentru verificări și reparații, dar nu toate aceste unități de service sunt la fel. Este imperios necesar să se efectueze doar lucrări tehnice auto de calitate, pentru a se nu pune în pericol siguranța mașinii și, prin urmare, a șoferului și a celorlalți participanți la trafic. Alegând un service auto în sectorul 1 bun, dacă ești bucureștean și îți este la îndemână, pur și simplu poți ca să eviți situațiile riscante.

Care este factorul decisiv pentru alegerea unui serviciu auto?

Greu de precizat, șoferii având criterii extrem de personale când fac o asemenea alegere.

Printre cele mai des întâlnite sunt:

– prețul;

– comentarii online;

– locația (să nu mergi la celălalt capăt al orașului);

– aspectul unității (există oameni care, nu doresc să repare mașina într-un loc unde este foarte murdar, angajații fără echipament de lucru de calitate);

– numărul mare de servicii oferite (pe principiul: cu cât sunt multe, experiența în reparații e mai mare);

– experiențele cunoscuților, prietenilor, rudelor (unii vor să meargă doar la un centru de service auto recomandat de alții);

– prima unitate service ce apare în rezultatele căutării pe Google.

Nu vă ghidați doar după prețul lucrărilor!

Nu există niciun motiv pentru care cel mai bun serviciu de reparații mașini să fie automat și cel mai scump, dar nu trebuie să fie ales nici unul extrem de ieftin tarifat.

Oricum, factorul tarifare nu este singurul demn de luat în considerare de către un șofer amator în căutare de atelier ce oferă servicii de verificare și reparații auto calitative.

Pentru a alege cel mai bun centru de service mașini există și alți parametri, ce trebuie analizați împreună, nicidecum separat, pentru că toți sunt importanți.

Modul exact de comparare este acela strict pe referitor la un anume tip de serviciu luat separat, nu prin analizarea unor pachete de servicii auto complexe (ce pot fi de multe ori la promoție). De exemplu, se poate analiza cât costă concret schimbarea uleiului sau înlocuirea unei garnituri de frână.

Puteți lua în calcul și locul situării atelierului auto în cauză față de domiciliul dvs. sau de job. Se face o economie de timp și bani importantă în acest mod.

Serviciul de asistență clienți este și el important. Dacă angajații se abțin să furnizeze detalii despre firmă, dar mai ales despre defecțiunile remarcate la mașină și lucrările ce trebuie executate clienților, considerând că știu ei mai bine ce și cum trebuie să facă, acest service auto nu e pentru dvs.

Căutați pe internet informații și păreri despre unitatea de reparații mașini în cauză. Dacă centrul de service este mare, oficial sau fiind parte a unui lanț important, este mult mai probabil că online există informații oficiale sau neoficiale, provenind de la alți utilizatori.

Citiți cu atenție relatările experiențele avute acolo de alți clienți și evaluările acestora.

Cereți întotdeauna facturarea lucrărilor executate!

   

Nu apelați la service-uri care nu dau facturi. În cazul unei probleme, o reclamație nu poate fi făcută legal. Utilizatorul pierde toate drepturile de care ar putea beneficia în astfel de cazuri.  Înainte de a lăsa autovehiculul, solicitați condițiile de reparație scrise, care trebuie semnate și/sau acceptate de ambele părți.

În tarifare este esențial ca suma finală să fie inclusă, cu tot cu  TVA, să aibă un termen de livrare, iar în cazul unei situații neprevăzute, proprietarul să fie întotdeauna înștiințat și consultat asupra demersurilor viitoare.   

Având în vedere aceste recomandări minimale pentru a alege cel mai bun centru de service auto, este garantată evitarea unei experiențe proaste și asigurarea unei întrețineri sau reparații de calitate la mașina dvs.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil