Home Fashion Cum alegi un rucsac încăpător pentru drumeție: 6 criterii esențiale

Cum alegi un rucsac încăpător pentru drumeție: 6 criterii esențiale

by GetLokal.ro

Ești pasionat de drumeții și abia aștepți să mergi într-o escapadă? Pe lângă îmbrăcăminte adecvată și încălțăminte rezistentă, ai nevoie și de un rucsac, în care să ții obiectele esențiale. 

Rucsacul trebuie să fie încăpător, confortabil și stabil, în special dacă o să participi la trasee dificile, pe munte. Acesta este un accesoriu nelipsit pentru o drumeție, așa că iată care sunt criteriile de luat în calcul, pentru o achiziție informată.

Alege dimensiunea corectă

În primul rând, rucsacul pentru drumeție trebuie să aibă o dimensiune potrivită, ținând cont de dimensiunile propriului corp. Indiferent dacă mergi pe jos o oră sau o zi, rucsacul nu trebuie să te incomodeze. Ar fi util să probezi rucsacul, pentru a observa cum se așează pe spate. Dacă baretele pot fi ajustate rapid, spatele nu se poate schimba. Astfel, atât lungimea, cât și lățimea rucsacului, trebuie să fie potrivite.

Din fericire, ai la îndemână rucsacuri în numeroase dimensiuni, mărimi și modele, astfel încât să se potrivească perfect cu forma spatelui tău. Bărbații pot alege un rucsac mai lat, în timp ce femeile au nevoie de un model mai îngust. Mergi într-o scurtă drumeție, alături de prieteni? Ia cu tine un rucsac din piele naturală, de dimensiuni mici, în care să ții strictul necesar.

Gândește-te la capacitatea de stocare

Și capacitatea de stocare a rucsacului este un criteriu foarte important. Aceasta este exprimată în litri, fapt care te ajută să găsești cel mai bun accesoriu pentru drumeții. În acest sens, pune-ți întrebarea: Cât timp vei sta plecat?

Pentru o drumeție de o zi, maximum două, ți se potrivește un rucsac de 20-30 de litri. În cazul unei excursii mai lungi, de câteva zile, în care vei campa, îți trebuie un rucsac cu o capacitate mai mare, de 50-70 de litri. Gândește-te la faptul că într-un rucsac încăpător trebuie să intre mâncare, sac de dormit, echipament și obiecte personale esențiale.

Optează pentru materialul potrivit

Poți găsi cele mai bune rucsacuri pentru drumeții, dacă ții cont și de material. În esență, materialul trebuie să fie impermeabil și rezistent la rupturi. Dacă nu găsești un astfel de rucsac, cel puțin asigură-te că ai cu tine o husă de protecție.

Cele mai citite articole

O altă variantă des întâlnită este și nylonul, deși este mai puțin rezistentă. Atunci când nu dispui de un buget generos pentru achiziționarea unui rucsac pentru drumeție, mizează pe modelele din nylon simplu sau material acoperit cu poliuretan.

Verifică buzunarele și compartimentarea

Buzunarele și compartimentarea rucsacului te ajută să cumperi cel mai potrivit model pentru tine. De exemplu, prezența buzunarelor cu acces rapid se va dovedi utilă dacă mergi într-o drumeție mai lungă. Poți să investești într-un rucsac cu buzunare separate pentru sacul de dormit și buzunare lateral cu elastic și plasă. Aici poți introduce sticle cu apă sau alte obiecte de care ai nevoie.

Buzunarele cu fermoar te ajută să depozitezi lucrurile la care vrei să ajungi rapid, fără să deschizi rucsacul sau să-l dai jos din spate.

Uită-te la sistemul pentru spate

Îți trebuie un rucsac pentru drumeții de dimensiuni mari? Atunci va trebui să verifici și sistemul pentru spate. În cazul rucsacului care depășește 50 de litri, se creează presiune la nivelul coloanei și al umerilor, mai ales dacă trebuie să cari o greutate mare.

Așadar, sistemul pentru spate trebuie să fie perfect compatibil cu tipul de activitate și cu constituția purtătorului. Cu siguranță nu-ți dorești să apară disconfort, oboseală accentuată sau dureri insuportabile de spate. În prezent, rucsacurile pentru drumeții sunt construite astfel încât să ofere susținere, să protejeze spatele și să amortizeze încărcătura. Mai mult, un model complex îți permite să reglezi înălțimea spatelui, astfel încât să ți se potrivească perfect.

Mizează pe rucsacul cu accesorii suplimentare

Într-o drumeție, poți să ai nevoie și de un rucsac cu accesorii suplimentare. Deși nu sunt obligatorii, devin esențiale dacă mergi pe munte, în călătorii mai lungi. Vei găsi rucsacuri cu elemente reflectorizante, astfel încât să fii vizibil pe timp de noapte sau modele prevăzute cu recipient de apă și furtun, pentru acces rapid.

Ține cont de sugestiile noastre și optează pentru cele mai potrivite rucsacuri de drumeții! Acum, nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de natură.

Cele mai citite articole

You may also like