Home Utile Cum amenajezi o bucatarie ingusta

Cum amenajezi o bucatarie ingusta

by GetLokal.ro

Stilul in care alegi sa decorezi locuinta depinde foarte mult de gusturile si dorintele tale, dar trebuie sa tii cont si de factorii tehnici, precum suprafata acesteia. Atunci cand amenajezi o bucatarie ingusta, ai la dispozitie cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a dispune de suficient spatiu pentru a-ti desfasura activitatile. Iata cateva solutii ingenioase pentru a amenaja o bucatarie ingusta, care te vor ajuta in demersul tau:

Alegerea mesei este esentiala pentru o bucatarie ingusta

Obiectul principal din orice bucatarie, este masa. Aceasta trebuie sa aiba o dimensiune potrivita pentru ca toti membrii familiei sa aiba loc. In cazul in care servirea mesei se face in living, poti sa renunti la aglomerarea spatiului ingust cu o masa si sa utilizezi doar blatul de bucatarie pentru momentele in care gatesti. Totusi, daca vrei sa amenajezi o zona pentru servirea mesei, este ideal sa iei in calcul si variantele de mese de bucatarie de dimensiuni mici, care nu ocupă prea mult spațiu si vei vedea ca sunt disponibile mai multe variante, unele chiar din cele mai ingenioase. Adapteaza nuantele mesei la culorile bucatariei și amplaseaza masa intr-un loc in care oricine sa poata avea acces.

Decoreaza in culori deschise bucataria ingusta

Culorile tari si foarte stridente sunt potrivite pentru spatiile mari, unde ai posibilitatea sa creezi contraste si sa delimitezi zonele cu ajutorul cromaticii. Pentru o bucatarie ingusta, este recomandat sa decorezi in nuante cat mai calde si mai deschise care sa dea o senzatie de incapere aerisita. Poti sa optezi pentru o nuanta de gri deschis pentru tavan si o alta nuanta din aceeasi paleta de culori, pentru pereti. Ai posibilitatea de a face combinatii de culori si in cazul unei bucatarii inguste, insa evita contrastele si culorile mult prea puternice sau inchise.

Pentru o bucatarie ingusta se recomanda suspendarea corpurilor de mobila

Cele mai citite articole

In bucatarie ai nevoie de mai multe dulapuri, deoarece ai multe ustensile pe care e preferabil sa le depozitezi undeva. Ele nu ar trebui sa fie la vedere deoarece vor crea o atmosfera incarcata si vor aglomera incaperea. Pentru o bucatarie ingusta nu e nevoie sa renunti la spatiile de depozitare, ci poti sa optezi pentru piese de mobilier suspendate, astfel incat pardoseala sa ramana cat mai libera si sa poti amplasa scaune si eventual o masuta de dimensiuni reduse. 

Nu umple spatiul cu decoratiuni inutile intr-o bucatarie ingusta

Daca spatiul nu iti permite, nu are sens sa aglomerezi cu obiecte decorative o bucatarie ingusta. Pentru a personaliza spatiul poti sa apelezi la alte metode, si anume, decorarea peretilor. Gaseste tablouri care sa se potriveasca cu stilul in care ai amenajat si cu siguranta vei reusi sa creezi o atmosfera placuta in ciuda spatiului ingust. Pentru putina culoare poti totusi sa amplasezi in unele puncte plante mici de camera, usor de intretinut.

O fereastra in spatele incaperii va crea senzatia de spatiu mai mare intr-o bucatarie ingusta

Daca ai posibilitatea, proiectează o fereastra pe cel mai indepartat perete al incaperii. Aceasta te va ajuta sa creezi iluzia optica a unui spatiu mai mare, aerisit, si, in plus, va crea o atmosfera placuta, mai ales pe timp de zi, deoarece vei avea parte de lumina naturala. 

Bucataria trebuie sa fie un spatiu practic, dar trebuie sa arate si bine. O bucatarie ingusta necesita mai multa atentie cand vine vorba de design interior, insa nu este imposibil sa creezi un spatiu practic. Tine cont de zonele care trebuie sa fie functionale si incearca sa nu aglomerezi inutil incaperea. Cu cateva trucuri simple vei reusi sa faci dintr-o bucatarie ingusta, un loc placut in care sa iti desfasori activitatile casnice. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil