Home Locuri Cum ne decorăm locuința pentru a reduce stresul?

Cum ne decorăm locuința pentru a reduce stresul?

by GetLokal.ro

O locuință prea aglomerată sau nerenovată poate contribui la amplificarea stresului, pe lângă ritmul alert din fiecare zi, traficul infernal și grijile care ne dau bătaie de cap. Dar cum să o renovăm când ne apucăm? Nu provoacă aceste gânduri un stres în plus? Varianta scurtă și sigură este un designer de interior, care va pune la un loc cunoștințele lui în domeniu cu preferințele tale. Dar dacă îți face plăcere să renovezi, să cauți materiale și lucruri frumoase, atunci noi îți venim în ajutor cu câteva idei pe care să le iei în considerare când îți faci planul de renovare.

Culorile prea puternice și stridente pot amplifica starea de anxietate, iar un spațiu înghesuit și dezordonat provoacă epuizare psihică și stres emoțional. De aceea este foarte important să fii atent/ă la alegerea culorilor, la folosirea spațiului și la alegerea pieselor de mobilier.

  • Păstrează numai obiectele care îți aduc bucurie și pe care esti sigur/ă că le folosești.

Donează lucrurile pe care nu le mai folosești, dar sunt încă în stare bună de funcționare, sau aruncă lucrurile care nu mai pot fi folosite deloc. De ce am păstra în casă obiecte care ne întristează sau ne îngreunează viața? Dacă respectăm această regulă vom obține o locuință care ne reprezintă în totalitate, va fi mult mai aerisită și ordonată.

  • Alege piese de mobilier cu funcții multiple.

Locuirea într-un oraș aglomerat vine, de cele mai multe ori, la pachet cu spațiu mai restrâns și limitat. De aceea, trebuie să ne orientăm către biblioteci, canapele și fotolii ușor de motat, piese de mobilier modulare sau flexibile. O masuta de toaleta neagra, de exemplu, este perfectă pentru o pasionată de machiaj și de îngrijire personală, pentru că are spațiu de depozitare, oglinzi, scăunel care poate fi depozitat ușor sub măsuță, ocupă puțin spațiu și este foarte utilă. Dacă îți dorești ceva mai modern, există și varianta de masuta de toaleta cu leduri.

  • Întuneric în dormitor noaptea pentru un somn odihnitor

O saltea confortabilă și de calitate și draperiile opace total sunt esențiale pentru un somn odihnitor și bun. Dormitorul este zona destinată relaxării și a odihnei, iar atmosfera de aici trebuie să te ajute în această direcție.

  • Plante verzi și materiale naturale pentru decorațiunile interioare

Plantele au un efect pozitiv asupra psihicului uman, îmbunătățind atenția și reducând nivelul de stres. Acestea vor da un aer de prospețime și vitalitate oricărui spațiu. Ele vor completa cu succes orice colț al casei reușind să ne transmită multă pace și serenitate.

Dacă nu știi ce culori să alegi, ia-ți inspirația din natură. Nuanțele lemnului sunt baza, iar dacă vrei să conferi spațiului un aer primitor și cald, alege texturi organice, cum ar fi lâna sau materiale dure cum ar fi piatra sau marmura.

  • Folosește corect lumina albă și galbenă.

Lumina rece sau albă te menține alert și stimulează atenția, de aceea este recomandată în spațiile unde se desfășoară diferite activități cum ar fi bucătăria sau biroul. În schimb, lumina caldă sau galbenă creează o atmosferă relaxantă și intimă, fiind folosită cel mai bine în living și dormitor.

Sperăm că te-am inspirat și te-am ajutat cu idei de bază pentru că locuința este principala noastră oază de relaxare și bine. Aici totul ar trebui să fie în armonie, să lase lucrurile să se desfășoare natural și să ne simțim în largul nostru.

You may also like