Home Utile Cum poți să pariezi pe Esports și cum de s-a ajuns la sume enorme?

Cum poți să pariezi pe Esports și cum de s-a ajuns la sume enorme?

by GetLokal.ro

Piața pariurilor Esports a ajuns aproape peste noapte să valoreze miliarde de dolari! Da, miliarde, nu milioane și când un tren trage după el asemenea sume, vrei să fii în el înainte să prindă viteză – un ghid despre pariurile Esports pentru cei care încă nu cunosc fenomenul.

Ce înseamnă Esports? 

Esports vine de la Electronic Sports și este un termen care înglobează fenomenul competițiilor profesioniste de jocuri video.

Chiar dacă sunt și multe competiții de amatori, pentru gamerii pasionați, când spui Esports te referi la circuitul profesionist.

Ca și sportul profesionist tradițional, avem mai multe ”discipline”, adică jocuri video, fiecare cu un calendar propriu, cu jucători care câștigă sume, cei mai buni dintre ei, de ordinul zecilor de milioane de dolari pe an.

Ninja și shroud, doi dintre cei mai cunoscuți gameri, au încasat câte 30, respectiv 10 milioane de dolari doar pentru drepturi de exclusivitate – adică pentru a se juca pe o anumită platformă.

Cum a ajuns piața Esports să valoreze câteva zeci de miliarde de dolari?

Răspunsul este destul de simplu: un studiu făcut la sfârșitul anului 2020 a arătat că peste 1 miliard de oameni s-au distrat online sau ofline cu jocuri video.

De aici și creșterea exponențială a popularității pariurilor pe competițiile Esports, la care a contribuit masiv lockdown-ul impus de pandemia de Covid 19 – un studiu făcu în Marea Britanie a arătat că 30 % dintre pariorii tradiționali au plasat cel puțin o dată pe competiții de Esports în 2020.

Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl poți accesa aici, subliniază că cifrele preliminare arată că în 2020, au fost rulate aproape 14 miliarde de dolari în pariurile Esports – piața crește exponențial.

Acest articol este pentru orice parior care nu cunoaște fenomenul și care vrea să asambleze piesele esențiale ale unui puzzle fascinant și care poate să aducă venituri substanțiale pe o piață încă la început.

Pași de urmat înainte de a plasa orice pariu pe Esports

Nu-ți recomandăm să pariezi nici măcar un leu înainte de a te familiariza cu principalele jocuri, pentru că ar fi ca și cum ai începe să pui mize pe fotbal sau tenis fără să știi nimic despre ele.

 • Dota 2
 • CS:Go (Counter Strike: Global Offensive)
 • Ligue Of Legends (LOL)
 • Fortnite
 • Star Craft II
 • PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG)
 • Overwatch
 • Valorant

Cele mai citite articole

Poți să te familiarizezi cu unul, două, fie prin a-l juca tu însuți sau prin a urmări un gamer profesionist pe canalul lui de pe twitch.tv sau youtube.

Tipuri de pariuri în Esports

Pentru că cele mai multe tipuri de confruntări sunt între două echipe, formate din 5 jucători, pariurile seamănă în bună măsură cu opțiunile din sporturile tradiționale:

 • Victorie / înfrângere
 • Sub / Peste
 • Handicap
 • Scor corect
 • Antepost
 • Speciale 

Pariurile speciale, în funcție de joc, seamănă cu cele fotbal sau alte sporturi pe echipe, doar că în loc de: ”Va fi penalty  da/nu ” o să întâlnești ”Va fi un kill grenadă da/nu” – de aceea este foarte important să te familiarizezi cu terminologia.

Stabilește-ți un buget

Dacă încerci să pariezi, fie pentru distracție, fie pentru profit, și ești la început, trebuie să îți stabilești o sumă de bani pe care să o aloci într-o săptămână sau lună – ține cont că la început de drum este mult mai probabil să ai mai multe pariuri necâștigătoare decât cele bune, cel puțin pentru început.

Asigură-te că alegi o aplicație bine pusă la punct, cu ofertă variată de pariere, cum este și superbet descarcare, ținând cont că în România nu foarte multe case de pariuri oferă variante diversificate pe Esports.

Folosește comparatoare de cote, pentru a fi sigur că ai cea mai bună ofertă și nu ezita să îți faci cont pe mai multe website-uri.

Nu ezita să folosești bonusurile de instalare, mai ales că preajma marilor competiții Esports, casele de pariuri încearcă să își câștige pariorii de partea lor.

Urmărește calendarul marilor turnee și încearcă să pariezi la astfel de competiții, pentru că vei avea parte de informații pe internet mult peste cele obișnuite – și încă ceva: echipele de Esports au mai mulți jucători în componență, iar la turneele Major, vin cu ce au mai bun.

Care sunt cele mai bune echipe de Esports după câștigurile din premii

Poți să îți alegi cluburile (echipele) favorite, selectându-le după câștigurile obținute.

Un top 3 ar arăta așa:

 1. Evil Geniuses – a participat la peste 60 de competiții, însă 80% din câștiguri i-au venit din DOTA 2 și Call of Duty – premii totale 24,2 milioane dolari
 2. OG – Cu aproape 33 de milioane de dolari câștigate până acum , echipa a fost înființată de celebrul Johan Sundstein. 
 3. Team Liquid – se apropie vertiginos de 37 de milioane de dolari câștigați în principalele 4 jocuri video ale momentului (DOTA 2 – 23 de milioane, CS:GO 4,6 milioane, Fortnite 1,3, League of Legends 1 milion).

Veți găsi o mulțime de informații utile aici.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil