Home Viata sanatoasa De ce sa folosesti produse organice pentru frumusete?

De ce sa folosesti produse organice pentru frumusete?

by Dinu Alexandra

Acest concept e folosit ca sa descrie ingrijirea naturala a pielii, a parului si a corpului in general. Suntem tot mai preocupate de ceea ce mancam, ce folosim sub dus, ce sampon alegem, ce creme cumparam. E firesc, asadar, sa invatam sa facem diferenta intre organic, mineral si natural, cuvinte de care ne lovim cand citim etichetele produselor cosmetice.

Un produs cu adevarat organic ar trebui sa contina 95% ingrediente organice, asa ca nu va lasati inselate de inscrisuri ca „preparat cu ingrediente organice” sau „naturale” pentru ca asta inseamna cu totul altceva. Asadar, etichetele mint, tineti minte!

Produsele de machiaj cu minerale sunt intr-adevar alegerea cea mai buna, atata vreme cat vorbim de tot ce e sub forma de pudra. Adica farduri, blush-uri, pudra propriu zisa. In rest, multe minerale sunt sintetizate in laborator, nici vorba sa fie naturale.

Daca vreti sa mergeti la sigur, alegeti produsele in starea lor bruta, de pilda uleiurile presate la rece. Fie ca sunt de cocos, de argan, de migdale sau de avocado, nu va vor afecta la fel ca un produs preparat in laborator. Nu e o regula generala ca aceste produse se vor potrivi oricui, pe orice tip de piele si par, dar nu le eliminati inainte de a le incerca.

Cele mai citite articole

Gasiti alternative la vopseaua de par in vopseaua naturala, pe baza de henna sau ceaiuri. Este o incredibila sursa de sanatate pentru firul de par. Iar daca va preocupa studiul pe animale din industria cosmetica, eliminati acest gand alegand produsele naturale.

Inainte sa apelati la metode chimice pentru rezolvarea unei probleme, cum ar fi matreata, incercati sa gasiti solutii in natura. Ceaiuri astringente sau masti hranitoare pentru scalp.

Nu uitati ca va puteti face singure produsele de infrumusetare ca balsamul de buze, scrub-ul pentru dus sau chair crema de fata. Ca sa nu mai spun ca puteti sa uitati de demachiantele cosmetice daca aveti la indemana un borcanel de unt de cocos, atat de delicat pentru piele.

Asadar, alternative exista. Frumusetea organica e calea pentru femeile care isi doresc sa fie in deplina armonie cu natura, sa imbunatateasca ceea ce au fara a se expune riscurilor inutile.

Cele mai citite articole

You may also like