Exista numeroase retete cu pui si fiecare gospodina are propriul mod de a gati. Una din cele mai populare retete este ostropelul de pui cu mamaliga, mai ales cand se foloseste pui de curte fraged si usturoi de gradina proaspat cules.
Retete cu pui – ostropel
Ingrediente:
- 1 kg de piept de pui;
- Piper;
- Sare;
- Boia de ardeiș
- 2 foi de dafin;
- 1 ceapa;
- 2-3 fire de usturoi verde;
- 200 ml de vin alb demisec;
- 400 gr de rosii in sos;
- 120 ml de ulei;
- 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare
Pentru astfel de retete cu pui trebuie condimentat pieptul cu sare, boia de ardei si piper si se acopera timp de 20 de minute. Ulterior, trebuie rumenit bine pe toate partile in ulei incins. Dupa ce este rumenit, el trebuie sa fie transferat intr-un alt vas si se va acoperi.
Cele mai citite articole
Se caleste ceapa tocata in forma de solzisori in uleiul ramas de la carne. Rosiile se decojesc si se toaca in cubulete. Se picura periodic in vas si putina apa fierbinte, cu scopul de a elimina gustul de prajeala. Atunci cand ceapa este foarte bine calita, se pune pieptul de pui inapoi in vas, foile de dafin si vinul si se lasa la fiert la foc mic pana cand alcoolul se evapora, apoi se pun rosiile pasate. Se elimina dupa 15 minute foile de dafin, pentru ca sosul sa nu devina amar.
Se adauga usturoiul taiat rondele. Se lasa ostropelul pe foc timp de cca 15 minute si se potriveste aroma cu piper si sare. Dupa ce se stinge focul, se pune si patrunjelul tocat. Preparatul se serveste cald, alaturi de mamaliguta. Pofta buna!
Cum se gateste corect pieptul de pui?
Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare alimente. Nutritionistii, persoanele care vor sa traiasca sanatos, dar si cei care vor sa isi ajusteze putin greutatea, prefera sa consume piept de pui, insa nu toti stiu cum sa il prepare corect. Cum se poate pastra si prepara pieptul de pui, in asa fel incat sa iasa suculent si gustos? Simplu, daca sunt urmate recomandarile de mai jos.
Inainte de a vorbi despre modul in care se gateste un preparat versatil, dar si un meniu pretentios cu pui, ar trebui sa fie stabiliti clar toti pasii. In cazul in care pieptul este impachetat cu piele, aceasta nu trebuie eliminata. Pielea de pui este cea care absoarbe toxinele care apar in timpul procesului de gatire. Pielea pastreaza, de asemenea, si carnea mai suculenta.
Pieptul de pui se poate marina un timp la frigider. Uleiul de masline, in combinatie cu mirodeniile si usturoiul, condimenteaza foarte bine puiul. Acesta are nevoie de un timp de pastrare de doar o ora la frigider atunci cand este asezonat cu ingredientele de mai sus.