Home Utile Despre scolile de soferi din Bucuresti

Despre scolile de soferi din Bucuresti

by GetLokal.ro

Exista mai multe scoli de soferi in Bucuresti care ofera cursuri pentru obtinerea permisului de conducere categoria B. Acestea pot fi gasite prin cautare pe internet sau prin intermediul serviciilor de informare oferite de autoritatile locale.

Este important sa verificati daca scoala de soferi este acreditata si sa va informati despre preturile si durata cursului inainte de a va inscrie. De asemenea, este recomandabil sa va asigurati ca instructorii sunt calificati si experienti.

Ce trebuie sa stii despre instructorul auto?

Instructorul auto trebuie sa fie calificat si experimentat in predarea cursului pentru obtinerea permisului de conducere categoria B. Acesta ar trebui sa aiba o atitudine profesionista si sa fie disponibil pentru a raspunde intrebarilor si a oferi feedback constructiv. Este de asemenea important ca instructorul sa fie atent si sa fie in stare sa identifice si sa corecteze orice comportament riscant sau necorespunzator din partea cursantului.

De asemenea, un instructor auto ar trebui sa fie inregistrat si acreditat de catre autoritatile competente si sa aiba experienta in predarea cursului pentru categoria B. Este recomandabil sa verificati daca scoala de soferi ofera posibilitatea de a va intalni cu instructorul inainte de a va inscrie la curs, astfel incat sa puteti evalua daca acesta este potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

Ce invat la scoala de soferi?

La o scoala de soferi, cursantii vor invata diverse aspecte legate de conducerea unui vehicul, cum ar fi:

 • Regulile de circulatie: cursantii vor invata regulile de circulatie si semnele de circulatie, cum sa le interpreteze si cum sa le respecte in timp ce conduc.
 • Tehnici de conducere: cursantii vor invata cum sa controleze vehiculul, cum sa manevreze si cum sa efectueze operatiuni cum ar fi schimbarea vitezelor, virajele, parcarea, etc.
 • Siguranta la volan: cursantii vor invata cum sa conduca in siguranta, cum sa evite accidentele si cum sa reactioneze in situatii de urgenta.
 • Notiuni mecanice: cursantii vor invata despre functionarea si intretinerea vehiculului, cum sa verifice nivelurile de ulei, lichid de frana, presiunea anvelopelor, etc.
 • Notiuni despre trafic: cursantii vor invata cum sa se adapteze la conditiile de trafic si cum sa comunice cu alti participanti la trafic.
 • Conducerea defensiva: cursantii vor invata cum sa conduca defensiv, cum sa anticipeze posibilele pericole si cum sa evite accidentele.
 • Teoria testului: cursantii vor invata despre testul de conducere, cum sa se pregateasca pentru el si cum sa raspunda la intrebarile din cadrul testului.

Cele mai citite articole

Acestea sunt doar cateva dintre subiectele care pot fi acoperite la o scoala de soferi, dar acestea variaza in functie de scoala si de programa de curs.

Ce masini pot conduce daca am categoria B?

Categoria B permite conducerea vehiculelor cu o masa totala maxima autorizata (MTMA) de pana la 3.500 kg, care au pana la 8 locuri in afara locurilor pentru sofer si care sunt destinate transportului persoanelor. Aceasta include:

 • Autoturisme: orice tip de autoturism, cum ar fi masini cu propulsie pe benzina sau diesel, hibride sau electrice.
 • Microbuze: vehicule cu o capacitate de transport de pana la 8 pasageri, inclusiv soferul.
 • Autoutilitare: vehicule cu o capacitate de incarcare de pana la 3,5 tone, cum ar fi furgonete sau camioane cu cabina in fata.

Cu toate acestea, exista unele restrictii pentru anumite tipuri de vehicule, cum ar fi vehiculele cu remorca sau vehiculele cu mai mult de 8 locuri. Pentru a conduce aceste tipuri de vehicule, trebuie sa obtineti o categorie suplimentara de permis de conducere, cum ar fi categoria BE sau C1. Este important sa verificati restrictiile si cerintele specifice inainte de a incerca sa conduceti un anumit tip de vehicul.

Dupa ce iau permisul, care sunt regulile esentiale pentru sofat fara greseli?

Exista mai multe reguli si regulamente pe care trebuie sa le respectati atunci cand conduceti un vehicul, inclusiv:

 • Sa fiti in posesia unui permis de conducere valabil pentru categoria de vehicul pe care doriti sa-l conduceti.
 • Sa verificati starea vehiculului inainte de a incepe sa conduceti si sa asigurati-va ca acesta este in stare buna de functionare.
 • Sa respectati semnalele de circulatie si regulile de circulatie, inclusiv viteza maxima permisa si regulile de prioritate.
 • Sa pastrati distanta de siguranta fata de alti participanti la trafic.
 • Sa nu utilizati telefonul mobil sau alte dispozitive electronice in timp ce conduceti.
 • Sa utilizati centurile de siguranta si sa asigurati-va ca toti pasagerii fac la fel.
 • Sa nu conduceti sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
 • Sa acordati prioritate pietonilor si biciclistilor.
 • Sa respectati semnele de circulatie si regulile de circulatie din zonele de lucru sau de constructie.
 • Sa fiti pregatit sa opriti si sa va dati la o parte pentru vehiculele de urgenta sau pentru alte vehicule care au nevoie sa treaca.

Acestea sunt doar cateva dintre regulile generale de conducere, dar exista multe altele care variaza in functie de tara sau de regiune. Este important sa cititi si sa respectati regulile de conducere inainte de a incepe sa conduceti.

Cele mai citite articole

You may also like