Home Utile Dinții galbeni și produsele de albit la domiciliu

Dinții galbeni și produsele de albit la domiciliu

by Dinu Alexandra

Mulți români au început să folosească benzi Crest pentru albirea dinților, deoarece își doresc să aibă un zâmbet frumos ca al vedetelor actuale.

Dacă aceste produse se utilizează conform indicațiilor producătorului, rezultatele nu vor întârzia să apară, lucru ce va conduce la o mai mare stimă de sine, la succes în toate planurile vieții personale, dar și profesionale.

Și totuși, tu cunoști cele cinci cauze principale ale dinților galbeni?

Un zâmbet alb, strălucitor, transmite că persoana în cauză are o sănătate orală deosebită, pe când niște dinți îngălbeniți sunt mai degrabă asociați cu o persoană care nu are grijă de igiena sa dentară în mod corespunzător ori are probleme de sănătate grave.

Iată cele mai importante cauze care generează o dantură gălbuie

1. Nerespectarea regulilor de igienă orală. Placa bacteriană, tartrul care se acumulează în mod natural și resturile alimentare au un efect extrem de negativ asupra smalțului dinților pe care, atacându-l, fac vizibilă dentina de dedesubt care este de culoare gălbuie.

Apar petele și aspectul dintelui nu mai este unul frumos, asta ca să nu mai vorbim de apariția cariilor și a altor probleme grave de natură stomatologică.

Așadar, trebuie să ne spălăm dinții de cel puțin două ori pe zi folosind o pastă de dinți bună, dacă este posibil cu efect de albire. Să nu uităm nici de ața dentară și nici de apa de gură.

Mai mult decât atât, o dată la șase luni trebuie să mergem la stomatolog pentru igienizarea profesională a danturii, fapt care va face ca zâmbetul să ne fie mai strălucitor chiar și după această simplă operațiune de rutină.

2. Alimentele și băuturile care conțin coloranți și zahăr au un efect devastator asupra dinților pe care ajung să îi păteze grav în multe cazuri.

Iată de ce este bine ca să evităm consumul în exces de vin roșu, cafea, ceaiuri, sos de roșii, sos de soia, băuturi carbogazoase la modă sau bomboane.

3. Fumatul este o cauză de îngălbenire a dinților pe care o cunoaștem toți și care nu doar că provoacă o respirație neplăcută, dar și aduce o colorație urâtă, dizgrațioasă, a danturii.

Motiv pentru care este înțelept a se renunța cât mai rapid la acest viciu care conduce la mari deservicii pentru sănătatea generală a organismului nostru, inclusiv a sănătății orale.

4. Avansarea în vârstă. Este o cauză obiectivă. Faptul că smalțul dinților se uzează în timp, iar acest lucru duce la îngălbenirea danturii, este incontestabil. La fel cum părul albește și nuanța dinților noștri se întunecă, mergând de la galben până la nuanțe de gri extrem de neplăcute.

Dacă mai punem la socoteală și luarea unor tratamente agresive de-a lungul vieții, mai ales antibiotice, îngălbenirea dinților este aproape de neînlăturat.

5.  O altă cauză de natură obiectivă o reprezintă moștenirea unor caracteristici genetice. Anumite gene pot face ca multe persoane să aibă în mod obiectiv dinții mai galbeni decât altele, dar cu ajutorul anumitor tratamente estetice dentare acest neajuns poate fi măcar limitat, dacă nu înlăturat cu totul.

Diferite grade care arată nivelul de întunecare se găsesc acum în tabele online, așa încât toată lumea poate să își găsească exact nuanta dinților.

Dacă vrei să îți albești dinții acasă, folosește produse din gama Crest 3D White. Le găsești pe net, acum la promoție, pe site-ul coolsmile.ro!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like