Home Utile Vrei o baie modernă? Iată cum s-o amenajezi cu stil

Vrei o baie modernă? Iată cum s-o amenajezi cu stil

by Dinu Alexandra

Pentru unele persoane, baia reprezintă singura încăpere care trebuie să fie impecabilă, și care să se diferențieze de celelalte camere prin modernitate și mult bun gust. Pentru a diferenția băile moderne de unele clasice, poți să pui accent pe designul obiectelor sanitare, care trebuie să conțină întotdeauna forme simple, marcând și lipsa totală a obiectelor de decor.

Într-o baie modernă se regăsesc materiale de calitate superioară, rezistente și durabile, cu un aspect elegant, finisaje naturale și un spațiu deschis, luminos. Află cum arată o baie modernă și cum poate fi amenajată cu stil, din articolul pe care ți l-am pregătit mai jos:

Elemente esențiale în baie

Cada sau dușul, vasul de toaletă, chiuveta sau dulapul sunt responsabile de funcționalitatea băii, reprezentând zone centrale, cu impact major în designul unei încăperi moderne. Este recomandat să investești în obiecte sanitare de calitate, care să reziste trecerii timpului și să își mențină aspectul modern și curat.

Totodată, cumpără baterii sanitare deosebite, cu forme simple, care să se potrivească cu stilul băii. Poți opta pentru baterii baie de la Senso Days, dotate cu tehnologii inovatoare de reducere a consumului de apă, de reglare a temperaturii sau de reducere a zgomotului. Pentru o baie modernă, poți avea în vedere și includerea obiectelor sanitare suspendate, care sunt mai ușor de curățat și îți permit să economisești spațiu important.

Piesele de mobilier

Spre deosebire de piesele clasice de mobilier din baie, mobila modernă presupune dulapuri și rafturi cât mai simple, de preferat fără niciun model, cu forme geometrice și cu linii drepte, curate. Astfel, te poți îndrepta către alegerea unui corp de mobilier suspendat, care poate să mascheze țevile din baie sau un dulap înalt, unde poți să depozitezi obiectele de uz casnic sau produsele cosmetice pe care le folosești în rutina de dimineață și seară.

Este important să integrezi spațiile de depozitare în baia ta modernă, pentru a profita de suprafețe ordonate și curate. Pe piesele de mobilier poți să incluzi și plantele verzi, mici decorațiuni sau chiar vase, în care să pui flori uscate. Toate aceste elemente vor întregi designul modern al băii, transformând-o într-o încăpere relaxantă și primitoare.

Finisajele

În transformarea unei băi obișnuite într-o încăpere modernă, alegerea finisajelor este crucială. Dacă chiuveta, vasul de toaletă sau lavoarul pot fi înlocuite cu ușurință, în cazul gresiei sau al faianței, schimbările presupun eforturi mult mai mari.

Astfel, dacă vrei să fii sigur că materialele folosite pentru pereți și pardoseala vor arăta la fel de bine și peste câțiva ani, trebuie să alegi materiale de calitate. Din fericire, pe piață există numeroase finisaje durabile și calitative, de aceea nu îți rămâne decât să alegi care sunt cele mai potrivite pentru baia ta modernă, în funcție de culori sau design. Dacă dorești să economisești, poți alege să plachezi cu finisajele alese doar zona căzii sau a lavoarului, celelalte porțiuni fiind acoperite cu tencuiala decorativă.

Paleta de culori

Poți spune că alegerea paletei de culori este subiectivă, însă trebuie să fii atent ca nuanțele pe care le preferi pentru baie să se potrivească cu restul decorului. Dacă îți plac mai multe culori și nu te poți hotărî în alegerea celei ideale pentru baie, poți să ții cont de regula clasică, care spune că te poți îndrepta către maximum 3 culori pe care poți să le combini. Două dintre aceste culori trebuie să se completeze, în timp ce a treia nuanță poate fi contrastantă.

Ține cont și de faptul că băile mici vor avea nevoie de culori precum alb, verde sau bleu, pentru a crea un ambient relaxant și rafinat, tipic unei băi moderne. Culorile pastelate pot fi utilizate atât pentru pereți, cât și pentru pardoseală, acestea îmbogățind spațiul fără să îl încarce.

Corpurile de iluminat

În afară de alegerea culorilor pentru pereți sau pardoseală, o baie modernă trebuie să conțină și corpuri de iluminat potrivite. În cazul în care nu beneficiezi de ferestre mari la baie, care permit luminii naturale să pătrundă nestingherită, poți alege corpuri de iluminat încastrate în tavan, ideale pentru a lumina întreaga cameră de sus.

Folosește surse de iluminat în zona dușului, a chiuvetei și a toaletei și alege să montezi spoturi luminoase, pe de o parte și de alta a oglinzii, pentru a avea o lumină bună pentru ritualul zilnic de îngrijire. Este recomandat să eviți lumina fluorescentă a neoanelor, deoarece în combinație cu nuanțele reci ale faianței, va crea un mediu tern și neprimitor.

În schimb, pentru o baie modernă, poți opta pentru becuri ecologice cu LED. De asemenea, folosirea unor nuanțe deschise, de alb sau crem vor reuși să mărească spațiul și să aducă lumina, chiar și în cele mai întunecate spații.

Elemente naturale

O baie modernă trebuie să conțină și un mic colțișor de relaxare, care poate fi format din plante verzi, care să aducă băii moderne un plus de prospețime. Poți opta pentru plante rezistente la umiditate, pe care să le plasezi pe unul din rafturile dulapului.

Una dintre ele este aloe vera, o plantă extrem de utilă, pe care o poți așeza chiar la geamul băii. Datorită faptului că nu necesită prea multă apă, umiditatea din baie va fi de ajuns pentru planta de aloe, care poate fi folosită pentru a trata mici tăieturi sau înțepături de insecte.

Există numeroase metode prin care poți transforma o baie clasică într-o baie modernă, indiferent de stilul pe care îl preferi sau de dimensiunile băii tale. Nu uit că, atât mobilierul, cât și obiectele sanitare sau culoarea pereților, pot influența aspectul final al încăperii.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like