Home Calatorii Esti student si iti doresti o experienta noua? Work and travel in UK este o solutie!

Esti student si iti doresti o experienta noua? Work and travel in UK este o solutie!

by Dinu Alexandra

Programul Work and Travel este tot mai cunoscut in universitatile din Romania si un numar din ce in ce mai mare de studenti aleg sa aplice pentru programul Work and Travel in UK. Acest program a fost inca de la aparitia sa un mod foarte bun de a excela in cariera dar si in viata personala pentru un numar considerabil de studenti. Multi dintre participanti afirma astazi ca proiectul a fost unul benefic si ca ar repeta experienta doarece i-a ajutat sa se maturizeze si sa se dezvolte considerabil.

Work and Travel in UK – ce implica proiectul

Pentru ca interesul a crescut foarte mult pentru Work and Travel in UK in special pentru faptul ca locatia este in Europa deci costurile cu drumul sunt mult mai mici si viza nu este necesara, este important sa fie stabilite de la bun inceput regulile acestui program.

Programul ofera tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a lucra in UK si de a trai in UK dar si de a imbunatati cunostintele de engleza. In cadrul acestui program studentii castiga foarte multa experienta in diverse domenii si acesta nu poate fi decat un lucru bun. Experienta din programul Work and Travel se adauga in CV. Programul dureaza 4, 6 sau 12 luni in functie de optiunile fiecarui participant.

Cele mai citite articole

Exista o serie de cerinte minime pentru participanti:

  • Varsta minima este de 18 ani si cea maxima de 30;
  • Este necesar un atestat de limba cu cel putin intermediate pentru admitere;
  • Este foarte important ca studentul sa aiba o atitudine optimista sau sa trateze experienta pozitiv;
  • Este important sa fie foarte clar intelesi termenii si conditiile de la bun inceput.

Locurile de munca sunt in general in turism si domeniul hotelier. Studientii pot lucra in pensiuni, hoteluri, restaurante sau cafenele si chiar in fast food-uri sau in zone de vacanta. Cei mai multi candidati in acest program sunt asistenti generali deci ajuta la activitatile efectuate de personal in fiecare zi. Aceste joburi sunt din categoria entry level insa exista mari sanse de evolutie in acest program.

Pe parcursul programului candidatii sunt cazati in casute sau apartamente speciale puse la dispozitie de firma care face angajarea. Costurile nu depasesc 70 de lire saptamana si sunt de obicei deduse din salariu. Sunt si hoteluri care ofera 3 mese angajatilor sau o reducere in pretul mesei.

Scotia, Anglia si Irlanda sunt locatii in care angajatorii sunt mereu pregatiti sa angajeze persoane care ajung in zona prin programele Work and Travel si sa le ofere cele mai bune ocnditii. Pentru inscriere sunt necesare urmatoarele:

  • CV-ul in limba engleza cu poze;
  • O compie dupa pasaport sau buletin;
  • O scrisoare de intentie numita Letter of Motivation, desigur, in engleza.

Fiecare participant care a fost in UK reocmanda aceasta experienta si apreciaza faptul ca si-au facut foarte multi prieteni noi, au invatat lucruri noi si au putut strange bani.

Cele mai citite articole

You may also like