Home Servicii In ce conditii trebuie sa apelezi la firmele de recrutare?

In ce conditii trebuie sa apelezi la firmele de recrutare?

by Dinu Alexandra

Firmele de recrutare au inceput sa aiba tot mai multi clienti in ultimii ani cand necesitatea unui proces riguros de selectie si-a spus cuvantul. Pentru alegerea unui candidat cat mai potrivit, companiile trebuie sa puna la punct un amplu si laborios proces de intervievare a doritorilor. De multe ori este nevoie de mult timp si de multa pricepere pentru a alege acea persoana care se potriveste profilului companiei si care s-ar descurca de minune cu toate atributiunile.

De ce ar apela marile companii la o firma recrutare din Bucuresti?

In primul rand datoita faptului ca o firma specializata stie cum sa pune bazele unei strategii adecvate de recrutare astfel incat candidatii selectati sa fie unii dintre cei mai competenti de pe piata si care sa corespunda descrierii postului.

Va exista in permanenta un consultant care sa raporteze statusul cautarilor. Candidatii vor trece initial printr-un interviu telefonic organizat de catre firma de recrutare pentru ca mai apoi, candidatii potriviti sa ajunga sa discute fata in fata cu bordul de administratie al companiei.

Cele mai citite articole

Cautarile vor fi unele destul de extinse pentru ca CV colectate sa fie unele dintre cele mai diverse. Consultantii au la dispozitie o proprie baza de date unde pot gasi cele mai utile informatii, insa se pot face si recomandari sau se poate apela chiar si la head haunting atunci cand pozitia oferita este una de conducere.

Intregul proces va fi coordonat in mod exclusiv de catre un consultant angajat la firma recrutare Bucuresti, insa acesta va fi in permanenta in legatura cu o persoana de contact din cadrul companiei pentru a se sincroniza. Este esential sa se ofere un feedback dupa un interviu pentru ca intreaga experienta sa ofere niste puncte de reper in viitoarea activitate.

Este important de mentionat faptul ca Talent Stream este una dintre cele mai cunoscute firme de recrutare, cu un portofoliu ce cuprinde peste 1000 de clienti. In cei 10 ani de activitate, echipa a fost pregatita in orice pas sa raspunda chiar si celor mai dificile provocari. In plus, serviciile oferite au fost unele extraordinare dovada stand feedbac-ul oferit de catre manageri la sfarsitul perioadei de colaborare.

In general, se apeleaza la ajutorul oferit de o firma de recrutare atunci cand compania nu are un departament de HR bine pus la punct sau cand costurile allocate unui astfel de proces este unul mult prea ridicat. Este mult mai comod ca „munca dificila„ ce consta in cautarea si identificarea candidatilor sa fie realizata cu maiestrie de catre o terta persoana.

Candidatii care isi cauta intens un loc de munca, dar care nu gasesc nimic care sa se pieze pe experienta lor nu ar trebui sa ezite si ar putea sa apeleze tot la o firma de recrutare. Un consultant va introduce CV in baza de date, iar in momentul in care o pozitie similara se elibereaza, acesta va fi automat contactat pentru a participa la un interviu. Este adevarat ca intregul proces se poate desfasura cu dificultate, insa rezultatul merita asteptarea.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil