Home Calatorii Galeriile Bran – un loc potrivit pentru tine

Galeriile Bran – un loc potrivit pentru tine

by GetLokal.ro

Esti prima oara intr-un loc din Romania clasat drept minunat. Sau, dimpotriva, ai revenit asa cum o faci de multe ori cand ai timp liber, in acest loc clasat drept deosebit. Vorbim despre Castelul Bran. Ridicat pe stanca abrupta dintre Magura si Dealul Cetatatii, un castel care dispune de o vedere exceptionala spre dealurile invecinate, spre valea Moeciu si Tara Barsei: Castelul Bran.

Zona Bran se afla la 29 km de oraşul Brasov, fiind un  loc cu numeroase sate, unde se practica cu succes turismul rural. Regiunii ii sunt caracteristice pasunile intinse pe dealuri care se inalta treptat spre sud, inspre Muntii Piatra Craiului.

Daca ajungi la Bran si, dupa un timp petrecut prin decorul pe care tocmai l-am infatisat, vrei sa te plimbi ori sa mananci, nu poti rata Galeriile Bran. Aceasta daca vrei o trecere intr-o alta sfera decat cea istorica, ori culturala, o sfera importanta si ea: domeniul gastronomic! Aerul curat de munte face o pofta de mancare strasnica. Si cere un ospat pe masura efortului pe care l-ai depus cutreierand imprejurimile. Mai pe romaneste, daca ai vizitat indeajuns imprejurimile Branului incat sa ti se faca foame, vei gasi un loc potrivit pentru tine: Galeriile Bran.

Galeriile Bran – Importanta unui loc placut

Un restaurant aflat pe strada General Traian Moșoiu 499, din Bran, cu mancare pe gusturile tuturor, muzica placuta etc. Mancarea e buna (spre exemplu pastele si pizza sunt cotate a fi pe placul clientilor restaurantului) si nu e scumpa.

Cele mai citite articole

Trebuie sa stiti ca, la modul general vorbind, nu reprezinta deloc un efort sa dati prin acest loc in care e posibil sa mancati ceva ce va aduce aminte de bucataria bunicii. Iar carafele cu vin sigur va vor aduce aminte dupa ce veti pleca din Bran ca ati petrecut o zi minunata la munte. Stilul traditional romanesc poate insemna de multe ori mai mult decat o masa, mai ales cand are parte si de un mix cu stilurile traditionale culinare ale altor tari. Si chiar daca petreceti timp doar discutand pe terasa la o cafea si nu intrati efectiv in restaurant, ori faceti doar o scurta drumetie pe munte, totul are farmecul sau. Dupa ce ati discutat, sau ati baut cafea pe frumoasa terasa a restaurantului, sau ati comandat un menu complet, puteti relua plimbarea, sau va puteti intoarce acasa. Importanta este amintirea unui loc placut in care ati facut un popas folositor trupului si sufletului.

Timp berechet pentru Galeriile Bran

Nu in ultimul rand, pitorescul restaurant din Bran, cu nume care duce (daca nu ai mai fost acolo) cu gandul ca ai de-a face cu galerii de arta de la Bran (ceea ce nu e intrutotul departe de adevar, mancarea fiind asa dupa cum bine stiti si ea o arta) are un personal rapid. Spre exemplu, in cadrul unei excursii cu autocarul pentru a vedea Castelul Bran aveti la dispozitie mai mult de o ora sa mancati si sa va plimbati. Prin urmare, aveti timp berechet pentru o pizza si un suc la Galeriile Bran, personalul fiind destul de rapid la servire. Desigur, exista…riscul de a renunta la plimbare in favoarea lafaitului la masa de restaurant, cu un fel de mancare care va place in fata. Nu e de condamnat, avand in vedere ca, daca veniti la munte dintr-un oras sufocat precum este Bucurestiul – de exemplu, sunteti dornic sa leneviti la aer curat (aceasta daca luati masa afara, la restaurant).

Galeriile Bran – Mic dejun inspirat

Nu de putine ori, impresiile strainilor care scriu despre cum a fost la Bran, in Romania, includ si pareri despre Galeria Bran. Desigur, nu e usor sa satisafci gusturile tutror, intodeauna vor exista clienti mai pretentiosi sau mai putini pretentiosi. Dar, majoritatea strainilor care au vizitat nu numai Castelul Bran ci si zona, implicit restaurantul cu pricina claseaza felurile de mancare drept gustoase, bauturile proaspete si deserturile delicioase. Unii dintre acesti turisti clasifica si micul dejun (care include, potrivit comentariilor oua si slanina gustoase) servit la Galeriile Bran drept minunat, considerand decorul din interior destul de frumos si serviciul bun. Plus pretul moderat e mentionat. 

Mancare buna, relaxare, Galeriile Bran

Toata experienta ta traita aici poate fi numita cu siguranta “a la Bran” pentru ca a calatori inseamna si sa bei si sa mananci bine. Plus ca, atunci cand vreti sa evadati cateva zile din Bucuresti  și nu aveti nimic planificat, destinatiile cat mai aproape de casa, unde sa ajungeti repede si mai ales sa va si plimbati cum trebuie si sa mancati la fel reprezinta o alegere inspirata. Asemenea locuri precum zona Bran, pot fi perfecte daca doriti sa aveti la dispozitie mai multe ingrediente: relaxare, aer curat, mancare bună, restaurante primitoare precum Galeriile Bran, gazde la fel de primitoare si plimbari cu stare de bine.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil