Home Calatorii Unde s-a filmat Harry Potter

Unde s-a filmat Harry Potter

by GetLokal.ro

Unde s-a filmat Harry Potter

Povestea lui Harry Potter este considerata magica în Marea Britanie si nu numai. Si daca nu stiati, dar puteti vizita multe locatii reale care au fost folosite in celebra serie ca locuri de filmare.

Spre exemplu,”locatia” Diagon Alley exista numai la studiourile Leavesden Film Studios (20 de mile nord de Londra). Multe dintre locurile unde s-a filmat seria Harry Potter nu sunt accesibile vizitatorilor. Dar unele dintre ele, pot fi gasite, daca aveti indicatii si in acest sens aveti mai jos un esantion de repere identificabile.

Unde s-a filmat Harry Potter – statia de tren exista

Povestea lui Harry incepe in Londra suburbana, in orașul fictiv Little Whinging. In „The Sorcerer’s Stone” (2001), bebelușul Harry – ramas orfan de la uciderea părintilor sai, este lasat la usa unei case. Scena a fost filmata in orasul Bracknell, aflat la 50.000 de kilometri vest de Heathrow, pe o strada numita Picket Close. Mai tarziu, Harry – in varsta de 10 ani, realizeaza ca are puterile de vrajitor. Scena a a fost filmata la Reptile House din Londra. Şi London Zoo apare in film. Scena in care familia Dursley merge la gradina zoologica, unde Harry vorbeste cu sarpele, a fost turnata aici.

Mergem mai departe si Big Ben si Parlamentul, de-a lungul Tamisei, il intampina pe Harry in orasul modern, în care locuiesc mugalii. Dam pe repede inainte si il vedem pe Harry, in seria din 2002, prinzand  trenul spre Hogwarts la statia King’s Cross. Statia fiind de fapt in apropiere de gara internationala St. Pancras. La King’s Cross vei putea admira celebrul peron 9 ¾ care duce inspre Poudlard Express – pentru a se aduce un omagiu filmului s-a incastrat o caleasca in perete.

Unde s-a filmat Harry Potter – magazin de suveniruri

Pentru a va distra mai departe mergand pe urmele lui Harry Potter, mergeti la la aceasta statie si veti gasi caruciorul de bagaje care pare sa dispara in perete si un magazin de cadouri Harry Potter, plus daca asteptati vreo 30 de minute „la linie” veti avea si o fotografie care sa dovedeasca cum ca ati fost acolo. Comercialul functioneaza si pe taram englez!

Mai avem trenul rosu cu aburi – Hogwarts Express, care il duce pe Harry Potter prin mediul rural (scotian) pana la Hogwarts, unde Harry isi va petrece urmatorii sapte ani. Motorul cu aburi utilizat in filmare este expus la o expozitie, la studioul Harry Potter Warner Bros Studio. Lumea magica a Studiourilor Warner Bros in care s-a filmat Harry Potter este considerata de exceptie, fiind un loc special ce trebuie vizitat neaparat, daca ajungeti in inima Regatului.

Unde s-a filmat Harry Potter – sala de mese 

In The Prisoner of Azkaban (2004), Harry se afla in Londra, intr-un autobuz (care se afla si el de asemenea la studioul sus mentionat). Autobuzul il duce la la pub-ul The Leaky Cauldron. In aceasta serie, exteriorul pubului a fost filmat pe strada Stoney Street, la marginea de sud-est a Borough Street Market, langa pubul The Market Porter. In seria din 2007 – Harry Potter and the Order of the Phoenix , avem de asemenea repere identificabile: Tower Bridge, London Eye, Big Ben, un patrat de parc numit Lincoln’s Fields – langa Muzeul lui Sir John Soane s.a.

Multe scene din ”Harry Potter” au fost filmate la Universitatea Oxford. Pentru una dintre ele a fost folosită sala de mese Great Hall, care in scoala de farmece apare cu aceeaşi funcţie. Biblioteca universităţii e transformată in film in infirmerie. Orice turist poate vizita universitatea. Catedrala istorica Gloucester este o altă cladire care apare in film, insa transformata, pentru a se potrivi cu interioarele scolii de vrajitori Hogwarts. Arcadele catedralei au devenit în productia de cinema coridoarele pe care se aventurează Harry.

 

 

 

Alte locuri unde s-a filmat celebra serie si despre care trebuie sa stii daca esti fan Harry Potter si ajungi in UK mai sunt:

Cele mai citite articole

Ambasada Australiei din Londra. Aceasta cladire s-a transformat in film intr –o banca. O superba cladire care  adaposeste aurul pastrat cu mare grija de catre goblini.

 

Bilblioteca Poudlard. Aici sunt adapostite in film numeroase carti grimoire si este locul umor numeroase scene mitice. Pentru a o descoperi, trebuie sa ajungi la Oxford, in Bodleian Library. Tot la Poudlard e curtea scolii – care exista in realitate, langa catedrala Durham. De altfel, una din camerele edificiului a servit drept loc de filmare pentru sala de curs a profesorului McGonagall.

 

 

Castelul Alnwick. Va amintiti de prima scena din Harry Potter? Pentru a o retrai trebuie sa ajungeti in acest castel din regiunea Northumberland. Dupa ce ai ajuns pe peluza in fata meterezelor, cu siguranta ca iti vei imagina maturile in levitatie. Nu te vei putea abtine.

 

 

Pembrokeshire. Trebuie sa ajungi si aici pentru a descopreri Freshwater West. Pe aceasta plaja s-a filmat ultima parte din Harry Potter. Casa care serveste drept sediu pentru cartierul general al Ordinului Phoenix poate sa fie vizitata fara probleme.

 

 

Cele mai citite articole

You may also like