Home Servicii În ce situații te poate ajuta un notar?

În ce situații te poate ajuta un notar?

by GetLokal.ro

În teorie, vânzarea unei clădiri sau a unui apartament este un contract foarte simplu: este un angajament reciproc conform căruia vânzătorul trebuie să livreze proprietatea și cumpărătorul să plătească prețul. Spunem că vânzarea este perfectă de îndată ce suntem de acord cu „lucrul și prețul”, chiar dacă cumpărătorul nu are cheile și vânzătorul nu a plătit niciun leu! Un cabinet notarial în zona Victoriei se va ocupa de numeroasele verificări și se va ocupa de numeroasele formalități pentru a asigura securitatea actului de vânzare.

Cabinetul notarial în zona Victoriei va informa cumpărătorii cu privire la dificultățile în caz de deces sau despărțire și va căuta, de preferință, cea mai simplă soluție sau, în caz contrar, aranjamentul cel mai potrivit.

De ce să mergi la un notar?

– Pentru că notarul are monopol pentru anumite acte

Când dorești să vinzi, să oferi, să împarți o clădire (casă, apartament, teren) sau să închei o ipotecă (în general, în cazul unui împrumut), este necesar să informezi și terții (adică în afara contractului) a acțiunii desfășurate asupra acelei clădiri. Pentru aceasta, trebuie să publici actul în serviciul de carte funciară prin intermediul unui „act autentic” întocmit în mod necesar de un notar.

Prin urmare, cabinetul notarial va îndeplini toate formalitățile necesare, dar va consilia și asista clienții în alegerea lor.

Într-adevăr, datorită cunoștințelor sale juridice extinse, le poate oferi cele mai bune soluții pentru optimizarea și securizarea actului.

Recurgerea la un notar este, de asemenea, obligatorie pentru contractele de căsătorie, donațiile între persoane vii, mandatele postume și renunțările timpurii la rezervă (dacă se dorește renunțarea la o parte sau la o succesiune).

Cele mai citite articole

El își va lua timp pentru a explica motivele și consecințele acestor acte și va îndeplini toate formalitățile necesare.

– Deoarece actele sale autentice sunt executorii și greu de contestat

De exemplu, dacă un instrument autentic conține obligația de a plăti o sumă de bani și atunci când această datorie este sigură, lichidă și de plătit, notarul poate include pe copia pe care urmează să elibereze formularul executoriu.

În mod clar, creditorul nu va trebui să meargă la judecător pentru a-l obliga pe debitor să plătească, ceea ce economisește timp, energie și bani!

– Pentru că vei fi bine sfătuit

Indiferent dacă începi o afacere, vinzi o afacere și/sau deții sau închiriezi spații: datorită cunoștințelor sale juridice și fiscale extinse, notarul îți va oferi cea mai bună strategie și te va asigura de acest lucru astfel încât nimeni nu este îngrijorat mai târziu.

Notarul îți va oferi sfaturi valoroase și te va ajuta să anticipezi un deces sau o separare.

El îți va scrie sau te vor ajuta să îți scrii testamentul și să îl păstrezi în siguranță.

Cele mai citite articole

You may also like