Home Servicii Top motive pentru a investi în Microsoft Power BI – un program ce reprezintă orice afacere în date, grafice şi cifre

Top motive pentru a investi în Microsoft Power BI – un program ce reprezintă orice afacere în date, grafice şi cifre

by GetLokal.ro

Power BI este mai mult decât un program, o colecţie de servicii şi de caracteristici online care permite găsirea şi vizualizarea datelor, partajarea descoperirilor şi colaborarea în mod nou şi intuitiv în cadrul companiei. Acest instrument este special dedicat creării de rapoarte care permit transformarea datelor, crearea de rapoarte şi vizualizări puternice şi publicarea cu uşurinţă în serviciul Power BI, care se extinde la toate dispozitivele mobile şi gadgeturile disponibile.

Ce este Power BI şi cum poate fi caracterizată?

Power BI este abrevierea folosită pentru Business Intelligence şi reprezintă un produs care face parte din serviciile Cloud Microsoft, permiţând dezvoltarea rapidă a tablourilor de bord interactive. Pe baza acestor rapoarte se poate face analiza datelor companiei şi se pot lua decizii importante de business.

Power BI este un serviciu care se bazează pe 4 importante concepte:

  • date;
  • rapoarte;
  • seturi de date;
  • tablouri de bord.

Cele mai citite articole

Cu alte cuvinte, în Power BI se pot crea tablouri de bord care ţin la curent reprezentanţii companiilor cu lucrurile cele mai importante despre companiile pe care le reprezintă. Datele se vor baza pe rapoarte, iar rapoartele vor fi generate de seturi de date create în Power BI.

Platforma Power BI are avantajul de a procesa un volum foarte mare de informaţii culese din mai multe surse, rapoartele de analiza fiind reutilizabile şi prezentând un nivel de flexibilitate şi de maleabilitate ridicat, iar timpul rezervat pentru obţinerea datelor necesare este redus, ceea ce permite luarea deciziilor în mod rapid.

Faceţi cunoştinţă cu motivele cele mai importante pentru a alege Power BI pentru afacerea pe care o reprezentaţi

Cele mai importante 5 motive pentru care Power BI reprezintă o alegere excelentă pentru companiile mici, mijlocii şi mari, cu renume sau în curs de dezvoltare sunt:

  • Power BI oferă accesibilitate, este predictibil din punct de vedere al costurilor, iar versiunea Desktop este gratuită, poate fi descărcată şi utilizată pentru a crea rapoarte şi vizualizări pe computerul personal.
  • Power BI oferă o gamă foarte largă de vizualizări personalizate, iar clienţii pot alege vizualizări din setul standard, dar nu numai.
  • Power BI este posibil de integrat cu Excel, astfel încât reprezentanţii companiilor au opţiunea de a încărca şi de a vizualiza date importante în Excel, pot selecta şi de asemenea pot filtra datele în cadrul unui raport sau a unui tablou de bord şi prin opţiunea Export, datele ajung sub forma unei foi de calcul, cu posibilitatea de a lucra cu datele neprelucrate.
  • Power BI aduce informaţii dintr-o gamă largă de surse de date, oferind conectivitate la fişiere, baze de date, surse de tip Cloud şi servicii online.
  • Power BI primeşte lunar actualizări, astfel încât utilizatorii acestui program vor fi notificaţi de fiecare dată atunci când există o nouă actualizare pe care o pot actualiza cu uşurinţă şi fără costuri suplimentare.

Cele mai citite articole

You may also like