Home Utile Proiecte de case din cărămidă – avantaje, durată, cost, rezistenţă

Proiecte de case din cărămidă – avantaje, durată, cost, rezistenţă

by GetLokal.ro

Persoanele care investesc în terenuri pe care ulterior le transformă în proiecte de case în care vor locui împreună cu cei dragi o lungă perioadă de timp şi pe care le vor lăsa moștenire copiilor trebuie să ia în calcul unele criterii de realizare a locuinţelor, printre care şi materialul principal de construcţie. Casele din cărămidă sunt din ce în ce mai populare, încă din cele mai vechi timpuri în care au fost apreciate pentru calităţile şi rezistenţa lor, precum şi pentru caracterul estetic.

O casă din cărămidă poate rezista până la 150 de ani

Primul şi cel mai important avantaj al unei case de cărămidă este acela că poate rezista până la 150 de ani, materialul fiind foarte rezistent. Cărămidă este unul din cele mai des întâlnite materiale de construcţie deoarece blocurile de cărămidă ceramică sunt coapte la temperaturi foarte mari şi sunt formate robotizat, având un grad mare de precizie.

De asemenea, construcţia unei case de cărămidă poate fi la roşu sau la gri, rezistând la intemperii chiar şi atunci când nu este finalizată. Concret, un proiect de casă de cărămidă poate fi început şi finalizat în următorii 2-3 ani, în funcţie de posibilităţile proprietarilor.

Casele din cărămidă pot fi “la roşu” ani buni dacă sunt tencuite la exterior pentru a preveni infiltraţiile între rosturile zidurilor. Nu în ultimul rând, cărămidă oferă o bună izolaţie fonică şi termică, asigurând un confort sporit şi intimitate pentru necesităţile fiecărui membru al familiei.

Când şi unde pot fi construite casele din cărămidă?

Cele mai citite articole

Casele din cărămidă pot fi construite toamna sau primăvara, când temperatura mediului are valori care favorizează turnarea şi întărirea betonului în condiţii optime. Casele din cărămidă se pot construi oriunde, nu există impedimente în ceea ce priveşte locaţia lor, fie că este vorba de centrul unui oraş sau în vârf de munte, în mijlocul câmpului său într-un sat. cărămidă poate fi uşor de procurat şi transportat, iar proprietăţile cărămizii nu sunt afectate de factori externi.

Actele necesare şi durata construcţiei unei case de cărămidă

Pentru a construi o casă din cărămidă, partea birocratică este extrem de importantă. Sunt necesare următoarele acte: certificat de urbanism, studiu geotehnic, proiect tehnic al construcţiei, avize, acorduri de amplasament şi autorizaţia de construire care se solicita de la primăria pe proprietatea căreia se află terenul unde urmează să fie amplasată casa de cărămidă.

În ceea ce priveşte durata de construcţie a casei de cărămidă, aceasta depinde de mai mulţi factori, printre care şi stadiul la care se doreşte casă, factorii meteo, autorităţile locale, sursele de finanţare, precum şi complexitatea proiectului, termenul fiind încadrat între 1 şi 2-3 ani.

Rezistenţa casei de cărămidă în situaţii extreme, în caz de cutremur, incendii şi explozii este foarte ridicată.

Cele mai citite articole

You may also like