Home Utile La ce sa te uiti atunci cand alegi un spatiu industrial?

La ce sa te uiti atunci cand alegi un spatiu industrial?

by GetLokal.ro

Investitiile in diferite tipuri de proprietati sunt un subiect fierbite in ziua de astazi. Sunt multi investitori care aleg sa investeasca in proprietati pentru a-si spori afacerile, acesta ramanand in continuare un sector care ajuta la mentinerea unei stabilitati financiare.

Investitiile in spatii si proprietati industriale sunt profitabile. Proprietatea achiztionata este folosita doar in scopuri industriale. Atunci cand iti propui sa investesti banii in proprietati industriale sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont.

Locatia

Unul dintre cele mai importante aspecte este locatia in care se afla proprietatea. In general, sunt cateva zone considerate ca fiind nepotrivite pentru o astfel de investitie cum ar fi zonele industriale de marfuri grele, zonele cu trafic intens sau locatiile in care este mult zgomot.  In general locatia pe care o inchiriezi depinde de nevoile tale de distributie. Transporti marfuri pe apa sau prin aer, de exemplu? Pentru a minimiza costurile de transport si timpul de deplasare, atunci orienteaza-te catre un loc aflat in apropierea aeroportului sau portului. Un alt detaliu important care trebuie luat in calcul inca de la alegerea zonei este cel legat de accesibilitatea in zona. Afla daca sosetele si caile de acces sunt intr-o stare buna, daca este permis accesul camioanelor de mari dimensiuni, intereseaza-te in legatura cu traficul din zona. Intr-o zona industriala transportul se desfasoara zilnic, de aceea atunci cand este usor accesibil lucrurile se vor desfasura in bune conditii, fara a consuma inutil timp si alte resurse.

Disponibilitatea fortei de munca

Pentru a-si sustine operatiunile, fiecare afacere are nevoie de oameni. Inainte de a cumpara o proprietate, afla ce fel este comunitate care locuieste in imprejurimi. Alte informatii care vor fi de folos sunt cele legate de cererea de locuri de munca, cat de usor ar ajunge angajatii in locul respectiv, existenta transportului public este un alt avantaj atunci cand te gandesti la investitie. Cu cat zona are mai multe facilitati, cu atat vor exista multe solicitari de angajare din partea celor care locuiesc in apropiere.

Marimea spatiului

Spatiile industriale sunt de obicei destul de mari, iar alegerea dimensiunii potrivite este un alt aspect important. Tine cont in permanenta de directia pe care se indreapta afacerea ta. Daca esti in plin ascensiune si afacere se dezvolta, atunci exista mari sanse sa ai nevoie de si mai mult spatiu in anii urmatori. Pe de alta parte, cand ai prea mult spatiu la dispozitie, poate fi o problema. Spatiile ramase nefolosite inseamna practic bani irositi.

Aspectul general

Odata ce ai gasit spatiul industrial de dimensiunea dorita, concentreaza-te asupra aspectului general pe care acesta il va avea. Ia in considerare inaltimea plafonului si spatiile dintre stalpi. Ia in calcul daca vei avea suficient spatiu pentru manevrarea echipamentelor, gandeste-te ce anume vei depozita si care sunt tipurile de operatiuni care se vor derula in cadrul proprietatii tale.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like