Home Utile Avantajele constructiei de locuinte pe structura metalica

Avantajele constructiei de locuinte pe structura metalica

by GetLokal.ro

Cladirile cu structura metalica, fie ele, hale, cladiri de birouri sau case, devin rapid o alegere populara in randul constructorilor, care inteleg numeroasele beneficii date de structura metalica usoara. Aceasta structura este mult mai rezistenta in timp, este usoara si usor de transportat si s-a dovedit ca rezista la temperaturi extreme de peste 1000ºC.

Iata mai detaliat doar cateva dintre avantajele utilizarii structurii metalice in construirea unei case:

1. Se monteaza usor

Aceste structuri metalice sunt concepute cu exactitate pentru a se imbina perfect, ceea ce inseamna ca nu sunt necesare elemente de fixare exceptionale. Asta presupune mai putini muncitori care  monteaza scheletul metalic, fara a fi nevoie sa le taie sau sa le ajusteze la fata locului, asa cum se intampla cu structurile din lemn.

2. Costuri mai mici

Deoarece sunt necesari mai putini lucratori pentru a se asambla structura metalica pe care este construita locuinta, nu este de mirare ca aceasta metoda este una rentabila din punct de vedere financiar. La aceasta se adauga costurile reduse ale productiei, precum si mai putine deseuri la fata locului.

3. Protectie majora

Cladirile cu structura metalica, cum sunt cele de la Evobuild.ro, sunt semnificativ mai rezistente la incendii decat constructiile cu structura din lemn. De asemenea, sunt rezistente la termite, rozatoare, mucegai si ciuperci, care pot provoca daune extreme unei case. Structura metalica nu trebuie tratata cu substantele chimice asa cum este necesar in cazul caselor din lemn, iar probabilitatea ca scheletul metalic sa fie lovit sau afectat de fulgere este minim.

4. Rezistenta crescuta

Structura metalica a unei case nu se degradeaza in timp, nu va rugini, nu se va fisura, crapa sau putrezi. Realizate din otel usor acestea sunt rezistente la coroziune, iar posibilele schimbari climatice nu ar trebui sa fie o problema.

5. Flexibilitate

Desi otelul este rezistent, este de asemenea flexibil. Se poate deforma chiar si rasuci in aproape fiecare directie, fara a-si pierde integritatea structurala. Flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale cladirilor in zonele care sunt predispuse la cutremure. De asemenea, flexibilitatea acestor structuri metalice va permite modelarea usoara, astfel incat sa se potriveasca oricarui design arhitectural.

6. Forta

Rezistenta otelului inseamna un suport excelent pentru spatii mai mari, sporind mult sfera posibilitatilor de proiectare. Cu structurile metalice, capacitatile de proiectare sunt infinite, iar pentru cei care doresc sa isi personalizeze designul casei, singura limitare este nivelul de imaginatie si bugetul.

7. Sunt usoare

Unul dintre principalele beneficii ale utilizarii structurilor metalice din hotel pentru o cladire este acela de a fi foarte usor mentinand in acelasi timp un nivel ridicat de rezistenta. Materialele usoare si rezistente, cum ar fi otelul elimina unele dintre problemele care fac cladirile traditionale vulnerabile la cutremure. 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil