Home Utile Pete de ketchup pe covor: 5 metode de curățare

Pete de ketchup pe covor: 5 metode de curățare

by GetLokal.ro

Covorul a devenit un accesoriu indispensabil din orice locuință. Pe lângă faptul că înfrumusețează o cameră, reduce zgomotul și încălzește casa. Cu toate acestea, se întâmplă să pătezi covorul cu diferite lichide sau cu mâncare și te gândești că nu va fi niciodată ca nou.

Una dintre cele mai frecvente pete este cea de ketchup. Deși lasă urme dificil de curățat, nu este imposibil. Descoperă care sunt cele mai eficiente metode de curățare a petelor de ketchup de pe covor, din articolul nostru!

Soluție din apă și oțet

În prima fază, atunci când ai pătat covorul cu ketchup, ar fi bine să lași pata să se usuce. Deși nu trebuie să aștepți zile întregi, nu începe să freci energic covorul, pentru că vei întinde și mai mult sosul în fibre.

După ce pata s-a uscat, îndepărtează delicat excesul cu un cuțit sau cu ajutorul unei furculițe, până când ai curățat în totalitate murdăria. Apoi, apelează la utilizarea unei soluții din apă și oțet. Toarnă puțin oțet alb cu apă pe pata de ketchup și tamponează ușor cu un burete sau cu o cârpă curată. Ulterior, clătește suplimentar zona pătată a covorului cu apă rece și lasă-l la uscat.

Soluție din apă rece și detergent de vase

Dacă nu ai la îndemână oțet alb, poți să cureți un covor pătat de ketchup cu o soluție obținută din apă și detergent de vase. Mixează două căni de apă rece cu o lingură de detergent lichid pentru vase și folosește o cârpă curată pentru a tampona zona murdară.

Repetă acest procedeu până când lichidul este absorbit și pata dispare. După ce tamponezi bine cu apă rece, lasă covorul să se usuce.

Pastă din bicarbonat și peroxid de hidrogen

Cele mai citite articole

O a treia variantă de a elimina petele de ketchup de pe covor include pasta din bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Aceste două ingrediente se amestecă și se aplică pe murdărie, lăsând să acționeze aproximativ 10 minute. Totuși, dacă știi că ai covoare sensibile la astfel de ingrediente, testează mai întâi pe un colț mic al covorului. Dacă materialul nu se decolorează sau deteriorează, pasta din bicarbonat și peroxid de hidrogen se poate folosi în siguranță.

Poți să aplici pe covor și o dischetă înmuiată în peroxid de hidrogen, dacă pata de ketchup nu este veche. Tamponează ușor cu o cârpă înmuiată în apă și dă-i timp covorului să se usuce.

Spălătorii profesionale

În schimb, dacă nu ai aceste soluții prin casă sau dacă pur și simplu nu ai timp să te ocupi de curățarea unui covor pătat cu ketchup, găsește spălătoria de covoare din sectorul 4 și lasă specialiștii să se ocupe!

Pe lângă faptul că aceștia îți pot curăța fără probleme covorul, o spălătorie profesională exclude posibilitatea unei neplăceri. Profesioniștii îndepărtează și mirosurile din covoare, oferindu-le un aspect nou și împrospătat.

Soluții de curățare din comerț

Din fericire, există și soluții de curățare a petelor dificile pe care le găsești în orice magazin. Asigură-te că sunt potrivite pentru îndepărtarea petelor de ketchup și aplică produsul direct pe pată, urmând instrucțiunile de pe etichetă.

Freacă ușor pata cu o cârpă curată și lasă produsul să acționeze, nu mai mult de 10 minute sau conform indicațiilor. De obicei, aceste produse puternice de curățare nu se folosesc pe covoare din lână sau piele. Citește întotdeauna instrucțiunile de folosire, înainte să aplici orice soluție din comerț pe covor!

Ține cont de aceste sugestii și scapă rapid și simplu de petele de ketchup de pe covor, fără să-l deteriorezi!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil