Home Prefectura Suceava

Prefectura Suceava

by GetLokal.ro

Contact - Prefectura Suceava

Adresa: Str. Ştefan cel Mare, nr. 36, Suceava, jud, Suceava, Romania
Telefon: 0230 522 915
Fax: 0230 522 784
Email: prefsv@prefecturasuceava.ro
Website: sv.prefectura.mai.gov.ro

Harta - Prefectura Suceava

Descriere - Prefectura Suceava

Prefectura Suceava este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Suceava și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.
Totodată în Prefectura Suceava sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Suceava permite lucrul cu publicul de luni până joi în intervalul orar 08:00 -16:30, iar vinerea acesta se derulează doar până la ora 14:00.

Programul de audiențe în Prefectura Suceava este asigurat de prefect în fiecare zi de marți din prima și a treia săptămână ale lunii, în intervalul 12:00 – 14:00, în sediul instituției. În restul săptămânilor din lună, rolul prefectului în cadrul audiențelor este îndeplinit de către unul din cei doi subprefecți. Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.