Cofetaria romaneasca nu are o traditie indelungata, dupa cum spun specialistii in domeniu. La fel ca si grecii si romanii, locuitorii teritoriilor romanesti foloseau ca indulcitor mierea si nectarul florilor. …
Prin oras
In perioada dinainte de 1989, librariile bucurestene imparteau acelasi spatiu cu papetariile, rafturile erau pline cu rechizite si mai putin cu literatura, iar romanele sau volumele de poezii se vindeau …
Termenul de restaurant a fost dat, se spune, de un parizian, pe nume Boulanger, care vindea supe. In anul 1765 el a trebuit sa ofere, pe langa supe, si alte …
Strainii care au vizitat pe vremuri Bucurestiul spuneau ca adevarata capitala a Romaniei se intinde doar intre Ateneul Roman si Capsa. Luand ca punct de reper celebra cofetarie Capsa, desigur. …
Conform unei legende etiopiene cafeaua a fost descoperita de un pastor uimit de cat de pline de vitalitate erau caprele sale. Primii care au preparat cafeaua ca bautura calda au …
Targul este o asezare omeneasca mai mica decat un oras si mai mare decat un sat. In Evul Mediu si epoca moderna targurile erau localitatile care primeau drepturi deosebite de …
Lipie umpluta cu carne de pui, de berbec sau de vita, cartofi prajiti, salata, ketchup si maioneza, pana la refuz. Adica, „saorma cu de toate”. De peste 15 ani a …
Exista muzee frumoase in Bucuresti, unele dintre ele ridicandu-se chiar la nivel occidental. Un motiv in plus sa le vizitati daca aveti ocazia. Mai ales ca majoritatea combina mai multe …
Mall-urile din Romania sunt foarte cautate, iar romanii, potrivit sondajelor efectuate in ultimul timp, se dovedesc a fi fani mall-uri. Conform unui studiu recent realizat mall-urile din Bucuresti atrag zilnic …
Parcuri vechi din…vechiul nostru oras Bucuresti, sau parcuri noi. Prin toate ne perindam, ne plimbam, respiram, dar rar vorbim despre ele la propriu. Adica, atunci cand dorim sa pornim la …