Home Evenimente Relatii intre colegii de serviciu: pro si contra

Relatii intre colegii de serviciu: pro si contra

by GetLokal.ro

Relatii intre colegii de serviciu: pro si contra

De obicei, cand vorbim despre noi si despre activitatile noastre, facem destul de clar distinctia intre viata noastra privata si viata sentimentala. Cu toate acestea, cunosc cupluri care lucreaza impreuna, in aceeasi companie, cupluri care conduc impreuna o afacere, am vazut cupluri care s-au format prin intermediul job-ului sau care s-au despartit tocmai din cauza lui. Atunci cand lucrezi cu partenerul de viata in acelasi birou sau in aceeasi companie, vrand-nevrand viata personala intra in contact cu cea profesionala.

Unele companii interzic categoric relatiile personale intre angajatii companiei. Alte companii isi incurajeaza angajatii sa isi aduca partenerul sa lucreze in companie. Si totusi, e indicat sa amestecam viata personala cu cea privata? Este sau nu bine sa lucram in acelasi loc cu partenerul de viata? Am facut un mic sondaj printre prieteni, cunoscuti si membri 121 legat de acest aspect.

Cele mai multe pareri sunt contra impartirii de catre parteneri a aceleiasi companii sau a aceluiasi birou, motivele fiind destul de multe, principalul, insa- prea mult timp pretrecut impreuna nu e benefic unei relatii: „Nu e deloc ok sa lucrezi cu partenerul de viata in acelasi loc. Nu e suficient ca imparti cu el baia, dulapul, patul…? Ar fi culmea si imparti si acelasi birou. In alta ordine de idei, unde ar mai fi micile flirturi si glumitze cu colegii sau clientii (nevinovate, de altfel…)? Parerea mea este ca macar aceasta bucata din viata ta…sa fie doar a ta,” spune Oana B. Simina are aceeasi parere: „Nu cred ca sunt indicate relatiile cu colegul/a de birou. Consider ca intr-o relatie e foarte important ca fiecare sa-si pastreze o mica parte pe care s-o numeasca „viata mea”, in sensul in care exista cateva ore de „singuratate”. A fi tot timpul impreuna mi se pare monoton. De asemenea, cred ca ar putea interveni eventuale sentimente de concurenta care pot duce la conflicte,” spune Simina.

Cele mai citite articole

Se pare ca pastrarea vietii private departe de cea de la birou este un motiv destul de temeinic pentru a nu face „greseala” de a munci alaturi de partenerul de viata. Unele din consecintele nefaste asupra unei relatii care pot aparea atunci cand el si ea lucreaza impreauna par sa fie: problemele de la munca pot invada mult mai usor viata de dupa munca. „Din situatii verificate, niciodata familia cu jobul nu trebuie amestecate, pentru ca tinzi sa interpretezi situatii de la serviciu in cheie personala. Cuplu@work poate afecta atat viata de acasa, cat si felul cum isi fac cei doi treaba la serviciu. Categoric nu e o idee buna,” e de parere Roxana.

Cam acelasi lucru ni l-au transmis si Dan si Elena. „N-am fost niciodata de acord sa lucrez cu partenerul „de cuplu”! Sunt contra clar! Lasand la o parte avantaje cum ar fi cele de transport si luat pranzul, a se citi mai mult timp petrecut impreuna, cred ca relatia in sine poate fi afectata de munca sub acelasi acoperis. Includ aici activitatea in departamente care n-au nicio legatura intre ele. Nu-mi imaginez cum e sa auzi de la colegi ca prietenul/prietena (sotul/sotia) a emis nu stiu ce parere gresita, parere care a dat peste cap munca a X oameni, iar tu sa fii nevoit sa asculti si sa intelegi, iar apoi sa te duci acasa si sa zambesti frumos, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat,” spune Elena.

Dan ne-a transmis: „Unul dintre cele mai nesanatoase lucruri (N.R. munca in acelasi loc), mai ales daca esti o fire mai „independenta” ca mine. Pana si pe sotia mea a inceput sa o enerveze situatia in momentul in care lucram impreuna. Convietuirea acasa si mersul la un film sau intr-un club sunt arhisuficiente. In cazul unui job comun apare o tensiune suplimentara in relatie, deloc necesara.”

Cele mai citite articole

You may also like