Home Viata sanatoasa Rolul farmacistului în sistemul public de sănătate

Rolul farmacistului în sistemul public de sănătate

by GetLokal.ro

Conform definiției pe care o putem găsi în ultima ultima ediție a DEX-ului, farmacistul este o “persoană calificată care se ocupă cu prepararea, controlul și distribuirea sau vinderea medicamentelor”. Sigur, este o definiție ce include (până la un anumit punct al evoluției acestei meserii) mai toate sarcinile ce intră în grija unui farmacist. Însa în 2020, ideea de “farmacist” s-a extins către o zona mult mai umană a menirii sale, ca o extensie extrem de firească a pregătirii sale profesionale. Mai multe despre rolul farmacistului modern în sistemul public de sănătate, chiar în randurile acestui articol:

Sarcini profesionale, griji umane

Fără doar și poate, povestea celui care va deveni ulterior farmacist începe chiar de pe băncile facultății. Întreaga sa pregătire profesională are la bază ani și ani de studiu, modele de conduită, precum și o dragoste împărtășită cu alți colegi, vizavi de această meserie nobilă. Și asta pentru că farmaciștii sunt oameni ca noi toți: vecina de la etajul 4, mama celui mai bun prieten al tău, un prieten comun cu care ai avut atât de multe interacțiuni plăcute. Farmacistul modern reușește să îmbine cu succes ceea ce școala a fost capabilă să îl învețe cu acel strop de “umanitate”, la baza căruia se află interacțiunile cu alți oameni, iubirea, devotamentul, altruismul.

Mai mult decât un simplu halat alb

Vei constata cu surprindere faptul că farmaciștii aduc “acel ceva” uman în orice discuție pe care tu o inițiezi, vizavi de o anumită problemă de sănătate cu care te confrunți. Rezonează cu suferința ta? Încearcă să îți ofere un binemeritat sprijin, datorită expertizei în domeniu? Sunt mai mult decât “business oriented”, având ca scop final vânzarea anumitor produse de pe raft? Sigur, fiecare astfel de teorie poate fi (mai mult sau mai puțin) probată, în lumina anumitor circumstanțe. Însă ceea ce vei găsi mereu la un farmacist dedicat meseriei pe care o practică este acea infuzie de altruism, aplicată cu succes în activitatea de zi cu zi.

Cum arată farmacistul perfect?

Unde se găsește? Ce știe acesta și nu știu alții din aceeași breaslă? Este greu de spus, însă noi credem că “farmacistul perfect” este, de fapt, “farmacistul drag ție”. Cu alte cuvinte, acel profesionist în halat alb, din spatele tejghelei, în preajma căruia simți că poți vorbi deschis despre probleme medicale pe care le ai. Dacă încă nu ai găsit acea persoana căruia să îi spui, fără absolut nicio reținere, lucrurile cu care te confrunți, nu este absolut nicio problemă.

Farmaciile Sensiblu te vor aștepta oricând cu oameni pregătiți să asculte, să îndrume, să ofere sfaturi. Vrei să găsești cea mai bună soluție pentru problema medicală cu care te confrunți? Tot ce trebuie să faci este să intri chiar acum pe link-ul de mai sus, apoi să cauți medicamentul pe care vrei să îl achiziționezi, astfel încât să știi în ce farmacie Sensiblu trebuie sa mergi, pentru a-l achiziționa.

Farmacistul de azi este un expert cu o pregatire profesională de necontestat. Însă acestei sume de aptitudini, asimilate încă de pe băncile școlii, se adaugă o serie de valori umane, fapt ce transformă farmacistul model într-un personaj mult mai complex decât un simplu “purtător de halat alb”!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like