Home Servicii Tips & Tricks pentru amenajarea restaurantului tău

Tips & Tricks pentru amenajarea restaurantului tău

by GetLokal.ro

Aspectul exterior și, bineînțeles, cel interior al unui restaurant contribuie la impresia pe care o lasă asupra clienților și angajaților. De aceea, este ideal ca restaurantul tău să aibă un concept bine pus la punct, care să respecte și tematica restaurantului, dar și trendurile actuale, pe care oamenii le apreciază.

Dacă dorești să-ți deschizi un restaurant și nu ești în totalitate sigur de direcția pe care s-o urmezi, sau dacă simți nevoia de o modernizare a locației,  ți-am pregătit câteva tips & tricks care îți pot fi utile cu privire la design interior restaurant. Iar ca să ne asigurăm că îți dăm cele mai clare direcții, le-am cules direct de la experții în domeniu – arhitecții Radu Călin și Sebastian Mîndroiu, fondatorii studioului de arhitectură PickTwo. Iată ce ne-au spus: 

Optează pentru texturi îndrăznețe!

Texturile au un rol extrem de important în designul interior al unei încăperi. Fiind vorba despre designul unui restaurant, trebuie să ai în vedere faptul că rezultatul final trebuie să te satisfacă pe tine, dar să impresioneze și clienții tăi. 

Astfel, texturile pot fi introduse prin nenumărate moduri, de la mobilierul folosit, pardoseala aleasă, pereți, decorațiuni și alte elemente potrivite pentru restaurant. Dacă este potrivit pentru conceptul restaurantului tău, poți opta pentru un perete de cărămidă, care va fi un element care va atrage atenția clienților. Un tablou cu opera ta preferată de artă va arăta extraordinar pe un perete al restaurantului, deci nu ezita să încerci să-i găsești locul potrivit!

Alege culorile potrivite!

Culorile au o importanță mai mare decât ai crede! Acestea au un efect psihologic asupra persoanelor, ceea ce înseamnă că pot crea o stare de confort și relaxare, dar pot induce și somnolență și nervozitate. 

Atunci când alegi culorile pentru restaurantul tău, ține cont de modul în care le potrivești și le combini. Ține cont de faptul că nu este recomandat să folosești culori închise, grele, care transmit o senzație de închidere și de disconfort. Culorile care sunt în vogă anul acesta sunt cele calde, așa că ia în calcul nuanțele de roșu, portocaliu, galben, maro și introdu-le într-un mod subtil în restaurantul tău. 

Pune confortul pe primul loc!

Bineînțeles, confortul se află printre cele mai importante aspecte atunci când vorbim despre designul de interior. Atunci când clientul dorește să se relaxeze într-un loc care nu este propria casă, acesta va căuta confort și siguranță. 

Astfel, chiar dacă ai idei ce duc într-o zonă mai luxoasă a designului, ține cont de faptul că nu trebuie să arate ca un muzeu unde nu poți atinge exponatele! Clienții vin pentru a se relaxa, pentru a lucra în afara casei sau pentru a se întâlni cu familia și prietenii. Încăperea trebuie să ofere siguranță și confort, lucru care poate fi atins prin alegerea decorațiunilor și a materialelor potrivite pentru designul restaurantului. 

Alege metode inovative prin care poți respecta măsurile de siguranță!

Situația actuală cere, în continuare, măsuri de siguranță ce implică distanțarea socială. Acest lucru aduce schimbări și la nivelul designului interior. Totuși, acest lucru nu ar trebui să fie stresant pentru tine ci, din contră, sunt numeroase metode prin care poți amenaja încăperile restaurantului tău conform regulilor impuse.

Amenajează încăperea prin a schimba poziția meselor și a scaunelor, pentru a respecta numărul de persoane care au voie să servească masa în interior. De ce nu, poți investi, dacă îți permite spațiul, într-o terasă cu încălzire, care să permită clienților să mențină distanța și să aibă, totuși, condiții optime chiar și pe temperaturi mai scăzute. Mai mult decât atât, poți implementa serviciul de ”ToGo”, pentru a evita aglomerarea spațiului interior, dar și meniul digital, pentru a se evita atingerea unui meniu fizic. În astfel de situații, designul de interior se poate adapta rapid, deoarece siguranța clienților și a angajaților este pe primul loc!

Ți-ai format o idee asupra designului de interior al restaurantului?

Amenajarea și modernizarea unei încăperi, mai exact a unui restaurant, poate fi o provocare pentru proprietarul acestuia. Aceste sugestii ți-au fost oferite special pentru a te ghida într-o anumită direcție, însă decizia îți aparține în totalitate! 

Dacă încă nu ești sigur cu privire la direcția pe care dorești să o urmezi pentru designul restaurantului tău, stabilește conceptul restaurantului în funcție de spațiu și de locația ta și ia în considerare o discuție cu personalul de la un studio design interior, fiind niște profesioniști gata de a te ajuta în alegerea designului potrivit restaurantului! 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil