Home Viata sanatoasa Cum poți obține zâmbetul pe care ți-l dorești?

Cum poți obține zâmbetul pe care ți-l dorești?

by GetLokal.ro

Cum poți obține zâmbetul pe care ți-l dorești?

Zâmbetul este unul dintre primele elemente pe care îl observi la o persoană. Din păcate însă, nu toți oamenii au fost binecuvântați cu gingii sănătoase și dinți albi perlați. Mulți români se confruntă cu carii, dinți ciobiți sau chiar lipsă, dinți strâmbi, dinți galbeni, toate acestea fiind motive pentru care zâmbetul lor nu este cum și-ar fi dorit să fie. Dacă și tu te numeri printre ei, nu trebuie să îți faci griji, există multe modalități prin care poți obține zâmbetul perfect pe care ți l-ai dorit întotdeauna!

Te confrunți cu dinți galbeni sau decolorați?

Cafeaua de dimineață, un pahar de vin la o masă care include sos roșu pentru paste – există o mulțime de alimente și băuturi pe care le ingerezi în fiecare zi și care pot duce la decolorare. Dacă te simți jenat de îngălbenirea dinților, cel mai bine ar fi să discuți cu medicul dentist despre soluții mai rapide și mai eficiente pe termen lung (vezi albire dinți preț). Există modalități profesionale de albire a dinților ce îți aduc rezultate spectaculoase și zâmbetul la care visezi.

Te confrunți cu dinți ciobiți sau fracturați?

Dinții sunt făcuți dintr-un țesut extrem de rezistent și, de obicei, sunt capabili să reziste la presiunile exercitate de alimentația zilnică. Cu toate acestea, dacă mesteci alimente prea tari, dacă ciocnești accidental paharul în gură sau în urma unei căzături, te-ai putea trezi rapid cu un dinte ciobit sau fisurat.

Nu numai că dinții ciobiți sunt inestetici – cine vrea să afișeze un zâmbet și să arate un dinte pe jumătate existent? – dar te expun și la riscul de a suferi alte leziuni orale. Dinții ciobiți sau crăpați, atunci când sunt lăsați netratați, pot expune nervii din dinți (sau chiar gingiile, dacă deteriorarea afectează suficient de mult dintele), ceea ce poate cauza sensibilitate în cel mai bun caz și deteriorarea nervilor în cel mai rău caz. În această situație există varianta obturației (clasica plombă) sau a coroniței dentare. Medicul tău îți va expune cea mai bună opțiune în urma unui control amănunțit.

Te confrunți cu dinți strâmbi?

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă adulții (dar și copiii) sunt dinții strâmbi. Din fericire, există mai multe opțiuni pentru a remedia acest lucru. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să găsești un medic specialist în ortodonție în București care te va evalua și îți va propune cea mai bună variantă de tratament – un aparat dentar fix sau mobil. 

Te confrunți cu dinți lipsă?

Dinții lipsă nu reprezintă o problemă ce trebuie ignorată. Nu numai că lipsa dinților îți poate afecta capacitatea de a vorbi și de a mânca, dar golurile lăsate în gingii te face susceptibil la carii, leziuni ale gingiilor și chiar la boli parodontale. Aici intervin implanturile pentru a salva ziua.

După cum poți observa, zâmbetul perfect depinde de identificarea și soluționarea rapidă a problemelor dentare. Indiferent de problema pe care o ai, trebuie să ai încredere în medicul tău și în capacitatea sa de a-ți readuce zâmbetul pe buze!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like