Home Utile Marmita pentru dotarea bucătăriilor profesionale

Marmita pentru dotarea bucătăriilor profesionale

by GetLokal.ro

Marmita este un echipament de bucătărie care se găsește adesea în restaurante. Poate fi dreptunghiulară, rotundă sau ovală și închisă cu un capac. Acest recipient este conceput pentru gătit, depozitare alimente și semipreparate. Nu toată lumea știe despre existența unui astfel de echipament, beneficiile și regulile de utilizare ale acesteia. 

Cu o marmita poți menține temperatura preparatelor proaspăt preparate, o perioadă lungă de timp. Marmita este un cuvânt francez, care înseamnă aburire. Încălzitorul de alimente din oțel sau aluminiu este destinat depozitării semifabricatelor, produselor și, de asemenea, a alimentelor preparate. 

Pentru a menține temperatura, se folosește material din oțel inoxidabil sau argint. Marmita este folosită în principal la recepții mari, unde se servesc printre altele, feluri de mâncare fierbinte. Scopul său principal este de a menține temperatura vasului finit fierbinte, pentru o perioadă lungă de timp. Dacă pui alimente în marmită, nu va permite ca mâncarea să se ardă, ci să fie mereu gata de utilizare și să nu devină învechită.

Marmita – tipuri

Există mai multe tipuri de marmite. Sunt concepute pentru a servi o varietate de alimente. În capacitatea dispozitivului, de regulă, poți pune până la trei containere diferite simultan, folosind inserții de dimensiune adecvată. Pentru a servi supele, este obișnuit să folosești marmita pentru primele feluri. Acest dispozitiv are un aspect complet diferit. 

Cele mai citite articole

În stația de bază, se plasează oale speciale cu o anumită formă și bază intactă. Marmita este folosită de asemenea, și pentru băuturi calde și sosuri. Acest echipament de bucătărie poate fi staționar, mobil sau desktop, iar scopul său principal este menținerea temperaturii mâncărurilor gata preparate. 

Folosirea sa este nerezonabilă doar în restaurantele de elită, unde comenzile se fac individual și sunt opere de artă. Dar în acest caz, încălzitorul de alimente este folosit pentru a păstra ingredientele preparatelor viitoare la temperatura necesară.

Ce se gătește la marmită?

În primul rând, marmitele nu sunt destinate gătitului, deoarece asigură doar încălzire. Acestea nu ating punctul de fierbere. Bineînțeles, unele gospodine întreprinzătoare le folosesc, de exemplu, pentru fierberea siropurilor, sosurilor, prepararea mâncărurilor din carne sau legume, coacerea la cuptor și prepararea infuziilor. Cu toate acestea, trebuie să fii extrem de atent și ar trebui să iei în considerare materialul de fabricație și rezistența acestuia la căldură. Pe baza scopului, se selectează și forma vasului:

  • pentru păstrarea primelor feluri se aleg marmite cu pereţi înalţi care să menţină nivelul necesar de umiditate;
  • pentru felurile secundare se folosesc boluri lungi cu pereții reduși în înălțime, astfel încât căldura să fie distribuită rapid, uniform și să mențină regimul de temperatură dorit pe suprafața întregului vas;
  • în unele dispozitive, este posibilă uscarea chipsurilor de legume și fructe;
  • amplasată în marmită, carnea pentru kebab va fi mereu caldă și suculentă.

Este posibil să încălzești nu numai alimente, ci și băuturi, dar regimul de temperatură trebuie luat în considerare. 

Cele mai citite articole

You may also like