Home Film Ai nevoie de actori, modele sau figuranti? Sau cauti alti artisti? Alege o agentie de casting

Ai nevoie de actori, modele sau figuranti? Sau cauti alti artisti? Alege o agentie de casting

by GetLokal.ro

Cu o agentie de casting, poti accelera si simplifica semnificativ acest pas. Vei fi sprijinit cu experienta si cunostintele de specialitate ale agentiei si, prin urmare, te poti concentra pe sarcinile de baza. O agentie de casting este o afacere care asorteaza actori cu potentiale roluri de film, televiziune sau scena. 

In unele cazuri, o agentie de casting va lucra si cu agentii de talent pentru a gasi de lucru pentru clientii lor. Adesea, directorii de casting vor organiza auditii pentru anumite roluri pe care doresc sa le ocupe. Dupa ce examineaza fotografiile si CV-urile actorilor, directorul de casting ia o decizie cu privire la cine ar trebui sa joace rolul.

Auditia face parte din casting. Cine nu este permanent angajat intr-un teatru, are nevoie de o agentie de casting, deoarece cunoaste piata si actorii. O agentie de casting este indispensabila pentru afacerea filmului. 

Doar cei care se angajeaza permanent intr-un teatru sunt in prezent norocosi, pentru ca multe teatre pot aplica regulile de drept social pentru munca cu norma redusa. Fiecare actrita si fiecare actor din scena „independenta” ar face bine sa angajeze o agentie de casting pentru a-si comercializa propriul talent. 

Ce este casting-ul?

Castingul este denumit in general selectia modelelor si a talentelor pentru filmare si poate fi inteles ca un proces de selectie a rolurilor. Aceasta sarcina complexa este adesea predata unei agentii de casting, care este insarcinata de client sa gaseasca actorul potrivit pentru un rol. In cautarea modelelor potrivite pentru fotografia de reclama sau de moda, agentia de casting isi asuma functia de mediere intre client si fotomodel. 

Cele mai citite articole

Agentia de casting comandata de client trimite agentiei de modele un briefing cu starile de spirit, dupa care rezervatorii selecteaza modele din dosarul lor si trimit agentiei de casting propunerile sub forma de sedcard.

Auditie, dans si o scurta filmare la polaroid

Pe baza acestor sugestii se face o preselectie. Atunci cand ia o decizie, agentia de casting este ajutata mai ales, de ideile despre regie si productie comunicate in prealabil de client. Dupa preselectie, urmeaza procesul de turnare propriu-zis. 

Modelele selectate vor fi invitate la casting si vor primi toate informatiile relevante (unde, cand etc.) de la agentia de modele. Modelul ar trebui sa fie intotdeauna punctual, ingrijit si sa apara la fata locului pentru productii foto cu o carte de model si cateva sedcard-uri. 

Castingul consta dintr-o auditie, dans si o scurta filmare la polaroid sau infatisand o scena. Este inregistrata video, furnizata cu CV-uri si apoi partajata cu clientul. Clientul decide in cele din urma care model se potriveste nevoilor sale si acela este rezervat pentru job.

Un numar mare de turnari

Este absolut normal ca deseori sa fie necesare un numar mare de turnari inainte de a face o rezervare ferma. Modelul ar trebui sa faca fata acestor „esecuri” profesional si sa le considere o experienta suplimentara, deoarece fiecare casting ar trebui privit ca un exercitiu. 

Cand vine vorba de casting, ceea ce conteaza este o atitudine relaxata si o maniera naturala in fata camerei. Cu cat un model trece mai des printr-un casting, cu atat mai mult devine rutina si entuziasmul scade. Pentru a le reduce din timp, se recomanda o buna pregatire. In plus, partenerii profesionisti ofera coaching pentru casting.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil