Home Servicii 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști când începi o relație după 40 de ani

5 lucruri pe care trebuie să le cunoști când începi o relație după 40 de ani

by GetLokal.ro

Dacă reintri în jocul întâlnirilor după ce ai ieșit din el pentru o perioadă lungă de timp, nu te îngrijora: indiferent de cât timp a trecut de când ai fost singură, poți naviga în noile ape ca o profesionistă și poți găsi partenerul pe care îl cauți.

Dar, mai întâi, există câteva lucruri de care ar trebui să fii conștient. Citește mai departe pentru a descoperi exact ce trebuie să știi despre întâlnirile la o vârstă mai înaintată, fie că pur și simplu vrei să te scufunzi în apă, fie că ești gata să te arunci cu capul înainte într-o nouă relație.

1. Alege aplicația de dating online potrivită pentru tine

Vă vine să credeți sau nu, Tinder poate fi un loc minunat pentru întâlnirile single-urilor mai în vârstă, spune Jenni Skyler, PhD, director al Institutului Intimacy pentru terapie sexuală și relațională din Boulder, Colorado. Și nu este doar pentru agățat: Dr. Skyler spune că mulți dintre pacienții ei au avut mai mult noroc în găsirea unei relații pe Tinder decât prin intermediul altor site-uri și aplicații de întâlniri online pentru persoanele care încă sunt singure recomandăm un magazin erotic online https://vibra.ro/.

Julie Spira, expert în întâlniri online și fondator al Cyber-Dating Expert, este de acord că Tinder a devenit mai accesibil pentru persoanele singure de peste 40 de ani. „Deși Tinder are încă o bază considerabilă de utilizatori de vârstă milenară, acest segment demografic începe să crească”, spune ea. „Dacă îți setezi preferințele, te vei potrivi cu persoane singure din intervalul tău de vârstă și nu va trebui să petreci mult timp trecând la stânga pe profilurile unor utilizatori cu 20 de ani mai tineri decât tine.”

Spira recomandă, de asemenea, alte aplicații, cum ar fi Match, Bumble și Hinge, pentru persoanele singure de 40 și ceva de ani. Atât Match, cât și aplicația de întâlniri pentru 50 de ani și peste a grupului Match, OurTime, sunt locuri excelente pentru ca persoanele singure cu vârsta cuprinsă între 45 și 50 de ani și peste să se conecteze și să se întâlnească, spune ea. Cu Bumble, femeile trimit primul mesaj după ce se confirmă o potrivire reciprocă. Hinge este o aplicație de întâlniri fără ștergere care a început să se adreseze milenialilor, dar odată ce s-a răspândit vestea că aplicația este pentru persoanele singure care caută o relație semnificativă, aplicația a început să atragă persoane singure mai în vârstă care nu sunt interesate de agățări. Dacă sunteți interesat să explorați întâlnirile online, Spira recomandă, de asemenea, să vă asigurați că aveți o fotografie de profil recentă, de înaltă calitate, în care zâmbiți și păreți fericit.

2. Fii deschis la a face lucruri noi și a cunoaște oameni noi

Ian Kerner, PhD, un psihoterapeut și terapeut sexual din New York, spune că a fi pozitiv și deschis la întâlniri cu oameni noi este esențial, la fel ca și căutarea de potențiali parteneri cu interese comune. „Fă-ți prieteni care sunt și ei singuri și găsește activități care te interesează cu adevărat. Am pacienți care s-au alăturat grupurilor de ciclism, tir cu arcul, grupuri de poezie… găsiți noi pasiuni și interese și rămâneți în modul de căutare”, sugerează el.

Pentru a rămâne concentrat pe găsirea persoanei potrivite, faceți o listă cu calitățile pe care le doriți la un partener, adaugă Skyler. „A face acest lucru este o modalitate excelentă de a-ți echilibra capul și inima”, spune ea.

3. Aveți copii? Probabil că și partenerul tău ideal are

Dacă unul dintre voi are copii, poate fi de ajutor dacă și celălalt are, indiferent de vârsta lor, spune Skyler. „Există această înțelegere că copiii tăi sunt pe primul loc”, explică ea. Atunci când o persoană are copii și cealaltă nu, pot apărea probleme precum gelozia și luptele pentru putere.

Și nu vă fie teamă să vă menționați copiii în profilul dvs. de dating online, spune Spira. „Dacă familia ta este importantă pentru tine, cel mai bine este să vorbești despre ea în profilul tău”, explică ea. Spira sfătuiește să scrie ceva de genul „Sunt mândru de cei doi copii adulți ai mei, acum în vârstă de 23 și 25 de ani, care sunt independenți și trăiesc pe cont propriu”, ceea ce arată valorile tale familiale puternice. Cu toate acestea, evită să postezi doar fotografii de grup, care ar putea trimite semnalul că nu există loc în viața ta pentru o relație, avertizează ea.

4. Încă trebuie să aveți discuția despre sex

S-ar putea să fii puțin timidă în legătură cu începerea unei relații sexuale cu cineva nou, dar tot trebuie să comunicați înainte de a vă culca în pat. „Trebuie să vorbiți despre sănătatea voastră sexuală, despre dorințele voastre și despre care sunt limitele voastre”, spune Skyler. Făcând acest lucru vă va face pe amândoi să vă simțiți mai confortabil – iar conversația este un indicator că sunteți gata să duceți relația la nivelul următor. Bonus: Un studiu publicat în martie 2019 în revista Sexual Medicine a constatat că o activitate sexuală frecventă poate însemna o viață mai plăcută pentru adulții mai în vârstă.

5. Este o idee bună să examinezi relațiile anterioare

„Dacă ai divorțat, este pentru un motiv”, spune Skyler. „Poate că sexul a devenit prost sau v-ați îndepărtat, dar au existat probleme valabile.” Pentru a evita să faci aceleași greșeli de două ori, este benefic să reflectezi asupra relațiilor anterioare și să observi tipare în comportamentul tău – de exemplu, poate că te-ai închis întotdeauna la prima urmă de critică sau ai tendința de a deveni gelos cu ușurință. O privire atentă asupra ta și a relațiilor tale anterioare te va ajuta să inversezi obiceiurile proaste și să găsești o relație care să funcționeze.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil