Home Utile Ce simbolizează onixul negru și când să îl porți

Ce simbolizează onixul negru și când să îl porți

by GetLokal.ro
Ce simbolizează onixul negru și când să îl porți

Încă din antichitate se credea că onixul negru absoarbe energiile negative, și se spunea că acesta devine cu atât mai negru cu cât absoarbe mai mult. În esență, piatra de onix negru este de fapt o calcedonie minerală stratificată care este recunoscută pentru frumusețea sa. Totuși, există multe persoane care îl poartă pentru încărcătura simbolică pe care o poartă, și pentru valența astrologică.

În trecut, se credea că un demon era încastrat în piatra semiprețioasă, dar a devenit ulterior o piatră protectivă, folosită în practicile spirituale. Onixul oferă persoanei care îl poartă vibrații puternice de concentrare, putere, determinare și protecție. Multe persoane cred că onixul motivează purtătorul și îi conferă energie.

Alte caracteristici simbolistice ale onixului negru:

  • Reprezentativ pentru a 7-ea aniversare
  • Întărește încrederea de sine
  • Oferă confort psihic în perioade stresante
  • În ajută pe cel care îl poartă să ia decizii bune
  • Reduce coșmarurile

Onixul negru și astrologia

Conform astrologiei, onixul negru este asociat cu planeta Saturn, iar una dintre puterile sale constă în conferirea puterii de a se desprinde de trecut. Curajul și puterea pe care o dă purtătorului a făcut ca piatra să fie asociată cu zodiile Capricorn și Leu. Piatra semiprețioasă le inspiră calm și putere acestor două zodii.

Cum să porți onixul negru

Cele mai citite articole

Onixul a câștigat multă popularitate în anii ’20, pentru că are o eleganță aparte și a fost integrat în diverse bijuterii. Dacă vrei să porți onix, poți să îți iei un inel, un pandantiv sau niște cercei eleganți. Combinația de onix și argint este foarte elegantă datorită contrastului pe care îl oferă, dar este întâlnit și în bijuterii din aur.

Atunci când porți o brățară din onix negru, se spune că trebuie să o pui pe mâna dreaptă, deoarece atunci își poate atinge potențialul de reducere a emoțiilor negative, precum stresul, anxietatea și furia.

Este important să știi și cu ce alte pietre poți combina onixul negru. Una dintre pietrele cu care este indicat să îl porți este Lapis Lazuli, o combinație ce te va ajuta să treci peste dificultăți și să dobândești încrederea de care ai nevoie. De asemenea, Ochiul Tigrului potențează onixul, și te poate ajută să câștigi orice competiție. În plus, Piatra Lunii și Zirconiul pot dubla efectele pozitive asupra vieții tale.

Dacă ești în căutarea unei amulete norocoase, care să fie alături de tine în momentele dificile și să te facă să treci mai ușor peste ele, cu siguranță vei avea nevoie de o bijuterie din onix negru. În plus, trebuie să știi că și bărbații pot purta onix. Un bun mod în care pot integra aceasta piatră semi prețioasă este cu ajutorul unor butoni eleganți pentru cămașă, sau sub forma unui inel.

 

Cele mai citite articole

You may also like