Home Utile Ce sa faci cu o oglinda baie care si-a pierdut aspectul estetic dar nu vrei sa o inlocuiesti chiar acum?

Ce sa faci cu o oglinda baie care si-a pierdut aspectul estetic dar nu vrei sa o inlocuiesti chiar acum?

by GetLokal.ro

O oglinda baie este esentiala nu numai pentru a putea sa te aranjezi in fiecare zi, este si un element esential pentru completarea amenajarilor interioare.

Dar, cum orice obiect din casa nu poate sa te tina chiar o viata intreaga, la fel se intampla si in cazul oglinzilor din baie.

O oglinda baie care si-a pierdut din frumusete nu mai este un obiect estetic, drept urmare trebuie inlocuit sau, daca inca nu ai bugetul necesar pentru a face o achizitie de calitate, totusi, atunci cea mai simpla modalitate este sa o transformi.

In momentul in care transformi o oglinda baie cu propriile maini vei putea obtine un produs nou, asa cum nu se poate gasi nicaieri pe piata. Vei putea sa o transformi astfel incat sa se potriveasca perfect cu restul decorului incaperii si sa devina un obiect asa cum ti-ai dorit intotdeauna.

 Cum poti transforma o oglinda baie intr-un element decorativ nou?

Pentru a transforma o oglinda baie nu vei avea nevoie decat de cateva materiale care nu sunt atat de costisitoare in comparatie cu achizitionarea unei oglinzi noi. In momentul in care doresti sa creezi o compozitie armonioasa trebuie sa tii cont si de design-ul incaperii si, mai ales de rezultatul pe care doresti sa il obtii. Daca este vorba despre o oglinda baie cu rama, cel mai simplu mod este sa o revopsesti si vei avea un obiect de decor ce va parea ca nou.

Inainte de a realiza marea transformare a oglinzii trebuie sa analizezi starea in care se afla: daca rama nu este deteriorata sau daca foaia de oglinda nu este cumva innegrita pe alocuri. In cazul in care foaia de oglinda este innegrita atunci exista numeroase modalitati prin care sa o salvezi sau, poti sa o tai din nou cu ajutorul unui instrument special conceput in acest scop.

Cele mai citite articole

In cazul in care marginile oglinzii sunt deteriorate si ai un model fara rama, cea mai simpla modalitate este sa cauti o rama pentru tablouri care sa aiba aceleasi dimensiuni si sa acoperi marginile. Daca vrei sa fii mai creativa atunci poti sa folosesti si alte tipuri de materiale precum crengute, panglici, scoici si multe alte astfel de materiale pe care sa le lipesti cu un adeziv special de marginea oglinzii.

 

Tehnici si recomandari pentru a avea o oglinda baie perfecta din nou

 

Exista numeroase tehnici prin care poti transforma o oglinda baie. Una dintre acestea este sa obtii un efect de ,,imbatranire”, care este foarte popular in special in decorurile vintage. Mai ales daca oglinda este foarte deteriorata, poti sa amplifici acest efect cu ajutorul vopselei acrilice.

O alta modalitate prin care poti transforma o oglinda baie este prin pictarea marginilor. Daca ai rabdare, indemanare si talent, intr-o singura zi vei putea finaliza acest proiect. Asorteaza modelul dorit cu design-ul existent in baie si vei putea sa te bucuri de o incapere transformata radical intr-un timp scurt.

Mai ales in mediul online exista numeroase proiecte de tip DIY din care te poti inspira pentru a readuce la viata o oglinda baie deteriorata. Oricat de urat ar arata, o oglinda baie poate sa devina frumoasa din nou cu putina indemanare. De asemenea, nu este neaparat necesar ca oglinda sa fie deteriorata pentru a o transforma deoarece astfel de schimbari sunt bine venite oricand.

Cele mai citite articole

You may also like