Home Utile Cum să ai o casă primitoare: 6 sfaturi practice

Cum să ai o casă primitoare: 6 sfaturi practice

by GetLokal.ro

Cele mai primitoare case au câteva lucruri în comun: sunt spațioase, prietenoase cu familia, dar și cu prietenii care vin în vizită și sunt mereu nici prea încărcate, nici prea dezordonate. Dacă vrei ca și casa ta să fie la fel, iată șase sfaturi care te vor ajuta să îți transformi căminul într-unul pregătit mereu pentru vizite. Iată care sunt:

Decoreaz-o cu piese de artă

Așa cum o persoană arată bine, dacă are grijă de ea și accesorizează cu stil, la fel, o casă poate să capete un nou suflu cu ajutorul artei. Fie că sunt statui, sculpturi, vase de ceramică, artă tradițională sau tablouri și picturi pe pânză sau în ulei, casa ta va prinde viață și va putea să își spună povestea, fără ca tu să scoți un cuvânt despre stilul ales.

Combină inteligent culorile

Orice casă primitoare este una plăcută la prima vedere și spectaculoasă, când o privești cu amănuntul și descoperi, din nou și din nou, câte încă un aspect spectaculos. Pot fi mirosul emanat de lumânările parfumate, grădina și terasa sau de ce nu, chiar combinarea culorilor, începând cu holul și terminând cu dormitorul copiilor. Poți avea pereți accent, dar alege nuanțe pastelate pentru multe dintre obiectele din cameră. La bucătărie, cel mai bine se pretează culorile deschise, cu mici accente care să o pună în valoare. 

Fă din living o adevărată cameră de oaspeți

Livingul poate fi transformat inteligent într-o cameră de oaspeți – fotolii care să completeze canapeaua, buna lor încadrare de un covor, un bufet cu băuturi și pahare la îndemână, dar și televizorul în fața căruia să stai confortabil cu familia. Toate acestea fac din livingul tău o adevărată plăcere, atât pentru cei ai casei, dar și pentru oaspeți.

Vopsește pereții în culori calde

Cele mai citite articole

Culorile calde aduc o stare de liniște și de confort, spre deosebire de cele închise, care oferă privitorilor senzația de rece, izolat și închis, sau albul, prea instituțional și mereu gata, parcă, să îți amintească de lipsa de inspirație. Nu exagera, totuși, cu saturația culorilor calde – portocaliul sau galbenul, de exemplu, folosite în nuanțe intense vor da,mai degrabă, o stare de alertă și îți vor obosi ochii. Nu uita să armonizezi și cu exteriorul, de aceea, când ești în căutarea unor uși exterior din lemn pentru casă, gândește-te ce nuanțe sau culori s-ar potrivi mai bine.

Amenajează o terasă

Serile lungi de vară sau diminețile frumoase de primăvară sau de toamnă merită petrecute pe balcon, în grădină sau pe terasă. Dacă ai destul spațiu la dispoziție, amenajează o terasă unde să te poți bucura de momente de liniște, dar și unde să dai petreceri și să sărbătorești momentele frumoase.

Pune flori proaspete sau în ghiveci

Florile au darul de a aduce mereu prospețime și vitalitate în casă. Fie că așezi din loc în loc unele proaspăt tăiate sau îți plac cele în ghiveci, florile vor aduce viață peste tot unde le pui. Plus că  vor purifica aerul și vor arăta și grozav.

 

Casele primitoare au câteva elemente în comun, dar, cu siguranță, mai sunt și altele în afară de cele descrise de noi.  

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil