Home Fashion Cum să alegi cele mai bune jaluzele interioare – Ghidul cumpărătorului

Cum să alegi cele mai bune jaluzele interioare – Ghidul cumpărătorului

by GetLokal.ro

Jaluzelele și rulourile reprezintă o alternativă optimă pentru umbrirea spațiilor din interiorul locuințelor. Cele confecționate din materiale rezistente, de cea mai bună calitate, oferă protecția necesară împotriva soarelui, pentru a asigura confortul optim în interior. Dacă vă aflați în căutarea produselor potrivite din această categorie, iată care sunt principalele criterii de selecție ale celor mai bune modele de jaluzele verticale și rulouri.

Alegerea jaluzelelor interioare în funcție de material

Materialul din care sunt confecționate jaluzelele interioare reprezintă un criteriu de selecție esențial. Astfel, magazinele specializate comercializează jaluzele din aluminiu, PVC și poliester.

 • Jaluzelele din aluminiu sunt de calitate, asigurând un aspect estetic atractiv și rezistență sporită la impact și oxidare. În plus, aluminiul prezintă avantajul de a nu deveni casant la temperaturi joase, fiind un conducător excelent de căldură și reflectând foarte bine lumina vizibilă.
 • Jaluzelele din PVC sunt ușor de utilizat și de întreținut pe termen lung. Praful, apa și murdăria sunt ușor de îndepărtat de pe acest material. În plus, acestea sunt mai puțin costisitoare decât cele din aluminiu, fiind întâlnite cel mai frecvent în varianta cu acționare manuală. PVC-ul nu putrezește, nu ruginește și rezistă bine în condiții de umezeală excesivă.
 • Jaluzelele din poliester sunt caracterizate de un aspect plăcut, potrivit oricărui stil de amenajare interioara. Acestea mențin la distanță lumina solară, având capacitatea de a umbri eficient spațiile și de a menține interioarele răcoroase. Poliesterul este un material durabil și rezistent pe termen lung, care nu necesită reparații frecvente. În plus, aceste produse sunt ușor de spălat, nu sunt casante și nu se decolorează cu ușurință.

Selecția jaluzelelor interioare în funcție de tipul acestora

În această categorie, veți descoperi jaluzele interioare orizontale și verticale.

 • Jaluzelele orizontale sunt apreciate de către utilizatori datorită faptului că arată bine, sunt ușor de curățat și de întreținut pe termen lung, asigurând în același timp caracterul practic necesar. Acestea sunt considerate ideale pentru amenajarea birourilor si sunt disponibile într-o gamă diversă de modele și culori.
 • Jaluzelele verticale sunt perfecte pentru spațiile amenajate modern. Multitudinea de modele disponibile în cazul acestor produse le transformă în alegerea ideală chiar și pentru cele mai pretențioase proiecte de design interior. În plus, calitatea acestora este una superioară.

Cum sa alegi jaluzelele interioare în funcție de sistemul de montaj

Atunci când te afli în căutarea jaluzelelor interioare potrivite locuinței tale, trebuie să iei în considerare și modalitatea de instalare a produselor disponibile. Astfel, magazinele comercializate pun la dispoziție următoarele tipuri de produse în această categorie:

 • Jaluzele interioare care se montează în interiorul ferestrei  – Acestea asigură atât protecția necesară împotriva luminii produse de razele puternice ale soarelui cât și intimitatea necesară. Aceste jaluzele asigură acoperirea completă a zonelor mai ample din jurul ferestrelor. Montajul acestora se poate realiza cu ajutorul diblurilor de prindere și a unei mașini de găurit.
 • Jaluzele interioare care se instalează pe perete – Aceste produse, pe lângă protecția asigurată, influențează și decorul ales pentru spațiile respective. Majoritatea jaluzelelor de acest tip sunt mai late și mai lungi, fiind potrivite pentru diverse stiluri de amenajare interioară. Acestea reprezintă soluția potrivită în cazul în care golul ferestrei este suficient de subțire.
 • Jaluzele interioare care se montează în rama ferestrei – Acestea sunt potrivite pentru stilul de amenajare interioară modern, elegant, fiind practice și plăcute din punct de vedere estetic. În plus, acestea sunt ușor de montat, asigurând un filtru de protecție superioară împotriva luminii emise de razele solare. Montajul acestora este ușor de realizat, cu ajutorul șuruburilor potrivite, direct pe ramă.

Clasificarea jaluzelelor interioare în funcție de tipul oblonului

Pentru a lua decizia optimă și avantajoasă pentru tine în ceea ce privește achiziționarea jaluzelelor interioare, trebuie să ții cont și de tipul oblonului. Astfel, în această categorie aveti la dispoziție două variante:

 • Jaluzele interioare cu lamele – Principalul avantaj al acestora este reprezentat de posibilitatea de a le regla așa cum doriți pentru a obține confortul optim. Prin setarea poziției corecte a lamelelor, puteți asigura protecția necesară împotriva luminii și intimitatea dorită în interior. Atunci când lamelele sunt închise, beneficiați de intimitate și protecție sporită împotriva luminii. Atunci când acestea sunt deschise, veți beneficia de cantitatea de lumină dorită în spațiile din interiorul locuinței.
 • Jaluzele interioare fără lamele Acestea sunt ușor de instalat și nu necesită reglare ulterioară, asigurând același nivel de protecție împotriva luminii solare.

Alegerea jaluzelelor interioare potrivite – Recomandări practice

 • Dacă vă aflați în căutarea jaluzelelor potrivite pentru spații de mari dimensiuni din interiorul locuinței, cele verticale sunt ideale. Acestea dau senzația unui spațiu mărit, elegant, oferind și pata de culoare potrivită. Astfel, puteți opta pentru aceste produse în living, in camerele de zi și birouri. În plus, acestea sunt potrivite și în cazul spațiilor cu ferestre mari.
 • Dacă vă interesează găsirea produselor potrivite pentru spațiile în care intensitatea luminii solare reprezintă o problemă, puteți opta pentru jaluzele orizontale cu lamele. Acestea sunt ușor de instalat și manevrat, fiind rezistente și disponibile într-o gamă diversă de modele și culori. Acestea pot asigura chiar și efectul de umbrire totală pentru spațiile în care doriți să beneficiați de protecție maximă împotriva luminii.
 • Jaluzelele din aluminiu sau PVC pot fi curățate cu ajutorul unei cârpe umede sau a unui pămătuf, iar cele textile pot fi aspirate. În cazul modelelor mai pretențioase, puteți opta și pentru serviciile de curățare profesională, pentru întreținerea corespunzătoare a acestora, pe termen lung.

Acum că ați descoperit principalele criterii de selecție ale celor mai bune jaluzele interioare, puteți face alegerea potrivită în funcție de necesitățile și preferințele voastre.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like