Home Utile Cum te ajuta hidroizolatia terasei sa eviti mucegaiul

Cum te ajuta hidroizolatia terasei sa eviti mucegaiul

by GetLokal.ro

Atunci cand anotimpurile variaza, asa cum se intampla in Romnia, terasele si exteriorul trebuie sa lupte cu toata puterea contra ploii, contra zapezii si contra diferentelor mari de temperatura. Terasa este un loc unde apa se aduna, iar daca nu este verificata mult timp, apa va incepe sa patrunda de pe acoperis in interior, provocand fisuri si scurgeri pe peretii si tavanul casei. Acest lucru nu numai ca strica estetica interiorului, dar strica si integritatea structurala a proprietatii. De aceea, sunt recomandate lucrari de hidroizolatii inca de cand este construita cladirea.

Tehnicile traditionale de impermeabilizare a teraselor includ placi ceramice, pante de caramida si mortar, aplicarea cimentului la suprafata sau formarea unui strat de etansare prin amestecarea cimentului si a substantelor chimice. Aceste materiale trebuie sa fie folosite doar de specialisti pentru a impermeabiliza terasa, astfel incat sa existe garantia unei lucrari facute corect.

Cum reactioneaza o hidroizolatie buna?

Hidroizolarea fiabila a terasei rezista scurgerilor in timpul zilelor ploioase, asigura izolatie si tine la distanta mucegaiul. O impermeabilizare buna a terasei este cea mai buna solutie pentru a evita mucegaiul si alte neplaceri cauzate de apa. Prin urmare, se recomanda investitia intr-o solutie de impermeabilizare a terasei de inalta calitate inca de cand este ridicata constructia. Acest lucru nu numai ca protejeaza casa de daunele cauzate de inundatii, ci economiseste si pe termen lung, deoarece structura ramane intacta.

Cele mai eficiente solutii pentru terase

Cele mai citite articole

Exista mai multe optiuni pe piata, dar o solutie eficienta de impermeabilizare a teraselor ar trebui sa ofere o protectie durabila, accesibila si fiabila. Sunt mai multe astfel de produse care ofera rezistenta la umiditate si reactioneaza foarte bine inclusiv atunci cand zapada se depune pe terasa si pune presiune pe sistemul de impermeabilizare.

De asemenea, exista si formule unice cu proprietati de reducere a caldurii, care au rolul de a raci semnificativ suprafata si care sunt benefice pentru zilele foarte calduroase. Rezistenta la umiditate asigura o scadere a temperaturii la suprafata de pana la 10 sau chiar 12 grade. Datorita acestei tehnologii eficiente de reflectie a caldurii, caldura este reflectata de la suprafata, iar interiorul se mentine rece.

Acest tip de protectie poate face fata cu usurinta cantitatilor mari de apa, specifice sezonului estival sau specifice iernii, atunci cand zapada se aduna pe terasa. De asemenea, cea mai buna hidroizolatie are proprietati elastomerice care ii permit sa acopere foarte bine fisurile. In plus, rezistenta la uzura este caracterizata de fibra de sticla care ii sporeste rezistenta si o face sa dureze mai mult. De aceea, este foarte important ca in proiectele de hidroizolatii terase sa fie alese cele mai bune materiale.

Cele mai bune materiale hidroizolante nu doar ca vor tine apa la distanta, dar vor ajuta si in lupta cu mucegaiul. Atunci cand apa incepe sa se infiltreze in interior, sansele ca mucegaiul sa isi faca aparitia sunt foarte mari si odata ajuns in interior va fi foarte greu de eliminat. In plus, atunci cand mucegaiul invadeaza interioarele, sanatatea locatarilor este pusa in pericol.

Cele mai citite articole

You may also like