Home Calatorii Unde s-a filmat Laguna Albastra?

Unde s-a filmat Laguna Albastra?

by GetLokal.ro

Va aflati cumva in cautarea Lagunei Albastre? Cea din film…Ei bine, golful unde a inotat odata celebra Brooke Shields, atunci cand turna celebrele secvente ale filmului cu acelasi titlu, chiar exista!

Aici, in acest loc cu celebritate adusa de Hollywood, marea isi schimba culoarea de la albastru inchis la nuante de albastru-verzui, o culoare care, fara sa vrei, te fascineaza. Pentru cei care sunt romantici, dar si pentru cei care doar iubesc natura, pentru cei care  „vaneaza” locurile unde s-au turnat filme celebre sau, macar scene din acestea: cu totii sunteti sfatuiti sa ajungeri in Malta. Si sa va petreceti in insula Comino, ceva vreme. Puteti vedea Laguna Albastra la fel de albastra ca si in filmul cu acelasi nume. In plus, Madonna a turnat aici „Swept away” si tot aici s-a filmat una dintre scenele filmului Elena din Troia. Tot prin partea locului, in aceeasi insulita a Lagunei Albastre s-au tras cateva importante cadre din celebrul film „Contele de Monte Cristo”.

Unde s-a filmat Laguna Albastra – Trebuie sa ajungeti aici

Laguna Albastra e pe lista „must do”. Laguna Albastra este o plaja care arata exact ca cea din filmul cu acelasi nume si unde te simti ca intr-o tara exotica. Situata pe insula Comino, aceasta plaja se poate afla intr-un top al celor mai frumoase plajedin Europa, nu doar din Malta. Aceasta deoarece vizita in insula Comino – caci da, aici s-a filmat celebrul film „Laguna Albastra”, se inscrie pe toate listele de „must do” atunci cand ajungeti in arhipelagul maltez. Aproape ca nu este grup de turisti care sa rateze un asemenea „obiectiv” privilegiat. Este, fara indoiala, o atractie si pentru fotografi. Scufundatorii se inghesuie se intre sub apele turcoaz, precum cele ale insulelor Maldive, nu doar din cauza limpezimii, ci si pentru ca viata marina de aici este de o uimitoare varietate.Se gasesc in zona pesteri, pentru cei care adora sa incerce incursiuni speologice. Apele se dovedesc, totusi, foarte inselatoare: sunt mult mai adanci in realitate decat par la prima vedere, datorita unei iluzii optice.

Unde s-a filmat Laguna Albastra – Filmul si locul

Sa incepem insa cu…inceputul. Adica filmul! Filmul „Laguna Albastra” din 1980 este un fim iconic, pe lista celor mai vizionate pelicule din toate timpurile. A fost unul dintre filmele care au marcat generatii intregi. Nominalizat la Oscar si la Globurile de aur, pelicula i-a facut celebri peste noapte pe actorii principali, Brooke Shields, ce avea doar 14 ani si Christopher Atkins (18 ani). 

Cele mai citite articole

Frumusețea luxurianta si splendoarea unui taram de vis din Sudul Pacificului sunt surprinse in romanul lui Henry De Vere Stacpoole, din 1903. Doi copii și un bucătar de pe un vas supravietuiesc in urma unui naufragiu si reusesc sa ajunga in siguranta pe o insula tropicala. Totusi, curand, bucatarul moare si tinerii eroi raman singuri. Anii trec, iar Emmeline și Richard devin parca o parte naturala din paradisul ce-i inconjoara. Ei descopera singuri schimbarile care au loc atat pe plan fizic, cat si emotional o data cu varsta adolescentei. Se joaca, se cearta si descopera o dragoste care, va avea ca rezultat un copil. Civilizația e undeva foarte departe de ei și Emmelin și Richard nu stiu daca vor mai avea ocazia sa dea ochii cu alti oameni…

Revenind la realitate, legendarii cavaleri de Malta au folosit Comino pentru odihna si vanatoare. De fapt, intreaga insula e un sanctuar pentru pasari si o rezervatie naturala, astfel ca ea este aproape neatinsă. Laguna Albastra ofera o imagine de vis. Iar din avion, intreaga Laguna Albastra se vede ca un nor alb, cetos. Vara este invadata de  turisti, dar de regula sunt dintre aceia care iubesc sa evadeze din agitatia lumii.

Cum se ajunge in locul unde s-a filmat Laguna Albastra

Deep blue hole at the world famous Azure Window in Gozo island – Mediterranean nature wonder in the beautiful Malta – Unrecognizable scuba divers swimming to adventure water cave

La plaja minunata de pe Comino se poate ajunge cu feribotul din Malta sau Gozo. Pentru cei care doresc sa se cazeze pe insula exista un hotel, deschis pe timpul verii, care dispune de Comino este cea mai mica dintre insulele locuite ale arhipelagului – are doar 3,5 km patrati si numai patru rezidenti permanenti, iar un preot si un politist mai vin, ocazional, de pe insula Gozo, in special in timpul verii cand sunt turisti. Nu este trafic – pentru ca nu sunt masini, nu este zgomot, nu este poluare. Este cu adevarat un loc unde sa te refugiezi de toata agitatia vietii moderne unde, pentru un timp, poti apasa imaginarul buton de deconectare de la tot ce te inconjoara zilnic si sa ramai doar cu muzica marii.

 

Cele mai citite articole

You may also like